STROJARSTVO I PROIZVODNJA

Kompletna softverska rješenja za razvoj proizvoda

Projektirajte na moderniji način

Način na koji se uređaji, strojevi i oprema projektiraju i proizvode, dramatično se mijenja. Kako bi odgovorili na ove izazove potrebno je konstantno usvaršavati vlastite procese.

Iako još uvijek dio tvrtki “projektira” koristeći 2D alate za crtanje, većina korisnika, a pogotovo oni koji razvijaju kompliciranije projekte, slaže se u zaključku da je bez kvalitetnog parametarskog 3D modela gotovo nemoguće imati uvijek točnu i ažurnu tehničku dokumentaciju.
Timski rad je također postao nezaobilazan za svaki kompliciraniji projekt. Promjene u načinu proizvodnje i korištenja proizvoda tjeraju nas na korak naprijed. Autodeskovi alati mogu odgovoriti na sve ove izazove, a ispravnom implementacijom i pripadajućom edukacijom možete osigurati svoju prednost pred konkurencijom.

Nedavne objave …

Mogućnosti Fusion 360 Team Participant licence

Mogućnosti Fusion 360 Team Participant licence

Kad se pojavi potreba da na projektu sudjeluje veći broj ljudi, bez obzira koriste li Fusion 360 ili ne, Team Participant licenca omogućit će svima da u realnom vremenu pregledavaju, editiraju, komentiraju i razmjenjuju svoje ideje. Uključivanje svih odjela tvrtke u proces razvoja proizvoda, od odjela marketinga i prodaje pa sve do razvoja i testiranja osigurat će da sve greške budu pravovremeno uočene, a dobre ideje kvalitetno implementirane.

3D CAD za izradu digitalnog prototipa

Ponuda Autodeskovih alata za 3D projektiranje u strojarstvu prilično je bogata pa je jednostavno odabrati alat po mjeri svakog korisnika. Na raspolaganju su vam alati temeljeni na AutoCAD-u, te alati za izradu 3D digitalnih prototipova. Na tako kreiranim digitalnim prototipovima, odnosno virtualnim proizvodima, možete primijeniti sve metode provjere funkcionalnosti dizajna, kreirati savršenu tehničku i radioničku dokumentaciju, te ih pripremiti za obradu na CNC strojevima.

Cijene Autodeskovih programa potražite u cjeniku.

Alati za simulacije i analize proizvoda

Autodeskovi alati za FEM analizu mogu biti od velike pomoći konstruktorima u njihovom svakodnevnom radu. Jednostavne analize čvrstoće pojedinih dijelova i cijelih sklopova, još u fazi projektiranja, na način da se provjeri njihova funkcija pri izloženosti opterećenjima koja se mogu očekivati u budućoj eksploataciji, olakšavaju projektiranje i u ranoj fazi jako reduciraju mogućnost nastanka pogrešaka uslijed krivih procjena i pretpostavki.

Ove alate možete pronaći unutar Inventora Professional ili Fusiona 360, te kao zasebne alate poput Autodesk Nastrana koji je uključen u Autodeskovu PDM kolekciju.

CAM alati za pripremu obrade na CNC strojevima

Integracija CAM alata u Inventor ili Fusion 360 nudi brojne prednosti. Sve promjene koje napravite na 3D CAD modelu, CAM alati će uredno prepoznati i upozoriti vas na moguće kolizije i tražiti od vas da provjerite putanje alata. Na raspolaganju su vam od 2.5D pa sve do simultanih 5-osnih obrada glodanjem, tokarenje ili tokarenje s glodanjem.

Ovi alati uključuju i napredno adaptivno brzo uklanjanje materijala, kao i vrhunsku finu obradu kako bi obrađena površina bila glatka i savršeno točna. Sve moderne tehnologije obrade uključene su u Inventor CAM i Fusion 360, a od nedavno se unutar Fusion 360 Machining ekstenzije nalaze i najnoviji alati poput Rotary i Steep and Shallow, poznatiji iz vrlo skupih Delcamovih rješenja.

Autodesk Vaut za upravljanje dokumentacijom

Autodesk Vault je jedan od vodećih softverskih alata za sigurno upravljanje, organizaciju i praćenje podataka unutar inženjerskih timova svih struka. Koristi se za praćenje tijeka rada, organiziranje i upravljanje podacima, kontroliranje verzije projekata, te dokumentiranje procesa u višekorisničkom okruženju bilo u istom uredu ili uredima rasprostranjenim po svijetu.

Svi korisnici Vaulta mogu simultano raditi na izradi jednog digitalnog prototipa, a Vault na centralnoj lokaciji prati svaku izmjenu koje pojedini korisnik napravi. Olakšava upravljanja zahtjevima za izmjene, automatizirajući proces odobravanja revizija. Kontrolom pristupa možete definirati kojoj verziji podatka korisnici mogu pristupiti i kakve vrste promjena mogu raditi.

Imate pitanje? Trebate pomoć? Javite nam se.

7 + 10 =