STROJARSTVO I PROIZVODNJA

Kompletna softverska rješenja za razvoj proizvoda

Projektirajte na moderniji način

Način na koji se uređaji, strojevi i oprema projektiraju i proizvode, dramatično se mijenja. Kako bi odgovorili na ove izazove potrebno je konstantno usvaršavati vlastite procese.

Iako još uvijek dio tvrtki “projektira” koristeći 2D alate za crtanje, većina korisnika, a pogotovo oni koji razvijaju kompliciranije projekte, slaže se u zaključku da je bez kvalitetnog parametarskog 3D modela gotovo nemoguće imati uvijek točnu i ažurnu tehničku dokumentaciju.
Timski rad je također postao nezaobilazan za svaki kompliciraniji projekt. Promjene u načinu proizvodnje i korištenja proizvoda tjeraju nas na korak naprijed. Autodeskovi alati mogu odgovoriti na sve ove izazove, a ispravnom implementacijom i pripadajućom edukacijom možete osigurati svoju prednost pred konkurencijom.

Termini budućih edukacija, radionica i webinara

Tečaj Fusion 360 – Sheet metal, 22.2.2021. – 23.2.2021. (16:30 – 20:45)

Tečaj Fusion 360 – Sheet Metal namijenjen je stjecanju znanja za modeliranje limova i konstrukcija od lima, korištenjem alata koji su integrirani u Fusion 360. Sadržaj uključuje način korištenja alata i vrste alata za kreiranje značajki lima, generiranje razvijenog lima ispravnih dimenzija za postizanje dimenzijske točnosti nakon izvođenja savijanja, izradu tehničke dokumentacije, te pripremu za proizvodnju/rezanje na CNC strojevima.

Tečaj Fusion 360 – Osnove, 8.3.2021. – 10.3.2021. (09:00 – 15:00)

Tečaj Fusion 360 – osnove namijenjen je svima koji žele naučiti osnove suvremenog parametarskog i izravnog modeliranja. Ovaj tečaj obuhvaća sve osnovne alate i postupke potrebne za izradu parametarskih modela – dijelova i sklopova, sklapanje dijelova i uređivanje međusobnih odnosa dijelova radi izrade funkcionalnog digitalnog prototipa.

Tečaj Fusion 360 CAM – tokarenje, 16.3.2021. – 18.3.2021. (16:30 – 20:45)

Ovaj tečaj namijenjen je stjecanju znanja o obradi tokarenjem uz pomoć CAM alata koji su integrirani u Fusion 360. Sadržaj uključuje kompletan proces programiranja, od stezanja obratka i definiranja koordinatnog sustava, preko odabira alata i režima tokarenja, pa do provjere simulacijom i generiranja G-koda za CNC stroj.

Tečaj Fusion 360 – Napredne tehnike, 29.3.2021. – 31.3.2021. (09:00 – 15:00)

Tečaj Fusion 360 – napredne tehnike namijenjen je korisnicima koji žele naučiti napredne tehnike modeliranja. Ovaj tečaj obuhvaća sve osnovne alate i postupke potrebne za izradu modela pomoću površina (surface modeling) i slobodnih formi (T-spline freeform modeling). Nadalje, obuhvaćeno je i kombiniranje tehnika modeliranja punim tijelima, površinama i slobodnim formama.

Nedavne objave …

Fusion 360 – licenca za osobno korištenje

Fusion 360 – licenca za osobno korištenje

Autodesk uvodi novosti, odnosno ograničenja pri korištenju Fusiona 360 za osobne potrebe. Što se mijenja? Ukratko: broj aktivnih dokumenata, broj formata za eksport, renderiranje samo lokalno na stroju,nema FEM analiza, a CAM se limitira na 3-osnu obradu uz ukidanje brzog repozicioniranja alata (rapid move).

3D CAD za izradu digitalnog prototipa

Ponuda Autodeskovih alata za 3D projektiranje u strojarstvu prilično je bogata pa je jednostavno odabrati alat po mjeri svakog korisnika. Na raspolaganju su vam alati temeljeni na AutoCAD-u, te alati za izradu 3D digitalnih prototipova. Na tako kreiranim digitalnim prototipovima, odnosno virtualnim proizvodima, možete primijeniti sve metode provjere funkcionalnosti dizajna, kreirati savršenu tehničku i radioničku dokumentaciju, te ih pripremiti za obradu na CNC strojevima.

Cijene Autodeskovih programa potražite u cjeniku.

Alati za simulacije i analize proizvoda

Autodeskovi alati za FEM analizu mogu biti od velike pomoći konstruktorima u njihovom svakodnevnom radu. Jednostavne analize čvrstoće pojedinih dijelova i cijelih sklopova, još u fazi projektiranja, na način da se provjeri njihova funkcija pri izloženosti opterećenjima koja se mogu očekivati u budućoj eksploataciji, olakšavaju projektiranje i u ranoj fazi jako reduciraju mogućnost nastanka pogrešaka uslijed krivih procjena i pretpostavki.

Ove alate možete pronaći unutar Inventora Professional ili Fusiona 360, te kao zasebne alate poput Autodesk Nastrana koji je uključen u Autodeskovu PDM kolekciju.

CAM alati za pripremu obrade na CNC strojevima

Integracija CAM alata u Inventor ili Fusion 360 nudi brojne prednosti. Sve promjene koje napravite na 3D CAD modelu, CAM alati će uredno prepoznati i upozoriti vas na moguće kolizije i tražiti od vas da provjerite putanje alata. Na raspolaganju su vam od 2.5D pa sve do simultanih 5-osnih obrada glodanjem, tokarenje ili tokarenje s glodanjem.

Ovi alati uključuju i napredno adaptivno brzo uklanjanje materijala, kao i vrhunsku finu obradu kako bi obrađena površina bila glatka i savršeno točna. Sve moderne tehnologije obrade uključene su u Inventor CAM i Fusion 360, a od nedavno se unutar Fusion 360 Machining ekstenzije nalaze i najnoviji alati poput Rotary i Steep and Shallow, poznatiji iz vrlo skupih Delcamovih rješenja.

Autodesk Vaut za upravljanje dokumentacijom

Autodesk Vault je jedan od vodećih softverskih alata za sigurno upravljanje, organizaciju i praćenje podataka unutar inženjerskih timova svih struka. Koristi se za praćenje tijeka rada, organiziranje i upravljanje podacima, kontroliranje verzije projekata, te dokumentiranje procesa u višekorisničkom okruženju bilo u istom uredu ili uredima rasprostranjenim po svijetu.

Svi korisnici Vaulta mogu simultano raditi na izradi jednog digitalnog prototipa, a Vault na centralnoj lokaciji prati svaku izmjenu koje pojedini korisnik napravi. Olakšava upravljanja zahtjevima za izmjene, automatizirajući proces odobravanja revizija. Kontrolom pristupa možete definirati kojoj verziji podatka korisnici mogu pristupiti i kakve vrste promjena mogu raditi.

Imate pitanje? Trebate pomoć? Javite nam se.

6 + 7 =