Autodesk Fusion 360

Kompletno 3D CAD, CAM i CAE
rješenje za razvoj proizvoda

Naručite odmah

Fusion 360

Cijene paketa navedene su u tablici. želite li ponudu za neki od paketa, molimo vas da popunite priloženi formular.

Naziv paketa Cijena (KN)
Cijene Fusion 360 programa
Fusion 360
Fusion 360 CLOUD Commercial New - 1 godina 3.195,50
Fusion 360 CLOUD Commercial New - 3 godine 8.624,00
Fusion 360 - Machining Extension
Fusion 360 - Machining Extension - 1 godina 13.436,50
Fusion 360 - Additive Build Extension
Fusion 360 - Additive Build Extension - 1 godina 13.436,50
Fusion 360 - Generative Design Extension
Fusion 360 - Generative Design Extension - 1 godina 67.105,50
Fusion 360 Team - Participant
Fusion 360 Team - Participant - 1 godina 885,50
Fusion 360 Team - Participant - 3 godine 2.387,00
Cijene su izražene u KN bez PDV-a!

Zatražite ponudu!

Fusion 360

11 + 7 =

Jedinstvena 3D CAD, CAM, CAE platforma za razvoj proizvoda

Autodesk Fusion 360 je jednostavan i moćan alat za dizajniranje i projektiranje proizvoda, vizualiziranje, animiranje, izradu tehničke dokumentacije, 3d printanje, simuliranje, proračun čvrstoće i pripremu za proizvodnju na numerički upravljanim strojevima.

Omogućava parametarsko, izravno i modeliranje slobodnim formama što ga čini posebno pogodnim u području industrijskog dizajna, a hibridna “cloud”-lokalna priroda nudi najbolje od oba svijeta: snagu i brzinu “cloud computing” platforme i pristupačnost lokalnog izvođenja.

Fusion 360 uključuje čitav proces razvoja produkta u jedinstvenu “cloud” platformu dostupnu na PC i MAC računalima. Omogućava suradnju na projektu u stvarnom vremenu, bilo kada i bilo gdje, na različitim stacionarnim i mobilnim platformama.

TERMINI BUDUĆIH EDUKACIJA, RADIONICA I WEBINARA

Tečaj Fusion 360 CAM – glodanje, 15.2.2021. – 19.2.2021. (16:30 – 20:30)

Ovaj tečaj namijenjen je svima koji žele ovladati 2D, 2.5D i 3D glodanjem uz pomoć CAM alata koji su integrirani u Fusion 360. Sadržaj uključuje kompletan proces programiranja, od uvoda u CAD/CAM softver i stezanja obratka, preko odabira alata i strategija obrade, pa sve do simulacija putanja alata i generiranja G-koda za CNC stroj.

Tečaj Fusion 360 – Sheet metal, 22.2.2021. – 23.2.2021. (16:30 – 20:45)

Tečaj Fusion 360 – Sheet Metal namijenjen je stjecanju znanja za modeliranje limova i konstrukcija od lima, korištenjem alata koji su integrirani u Fusion 360. Sadržaj uključuje način korištenja alata i vrste alata za kreiranje značajki lima, generiranje razvijenog lima ispravnih dimenzija za postizanje dimenzijske točnosti nakon izvođenja savijanja, izradu tehničke dokumentacije, te pripremu za proizvodnju/rezanje na CNC strojevima.

Tečaj Fusion 360 – Osnove, 8.3.2021. – 10.3.2021. (09:00 – 15:00)

Tečaj Fusion 360 – osnove namijenjen je svima koji žele naučiti osnove suvremenog parametarskog i izravnog modeliranja. Ovaj tečaj obuhvaća sve osnovne alate i postupke potrebne za izradu parametarskih modela – dijelova i sklopova, sklapanje dijelova i uređivanje međusobnih odnosa dijelova radi izrade funkcionalnog digitalnog prototipa.

Tečaj Fusion 360 CAM – tokarenje, 16.3.2021. – 18.3.2021. (16:30 – 20:45)

Ovaj tečaj namijenjen je stjecanju znanja o obradi tokarenjem uz pomoć CAM alata koji su integrirani u Fusion 360. Sadržaj uključuje kompletan proces programiranja, od stezanja obratka i definiranja koordinatnog sustava, preko odabira alata i režima tokarenja, pa do provjere simulacijom i generiranja G-koda za CNC stroj.

Tečaj Fusion 360 – Napredne tehnike, 29.3.2021. – 31.3.2021. (09:00 – 15:00)

Tečaj Fusion 360 – napredne tehnike namijenjen je korisnicima koji žele naučiti napredne tehnike modeliranja. Ovaj tečaj obuhvaća sve osnovne alate i postupke potrebne za izradu modela pomoću površina (surface modeling) i slobodnih formi (T-spline freeform modeling). Nadalje, obuhvaćeno je i kombiniranje tehnika modeliranja punim tijelima, površinama i slobodnim formama.

Pogledajte snimke naših webinara

Fusion 360 – Sheet metal

Bavite se projektiranjem i izradom limenih konstrukcija? Pogledajte kako je to jednostavno u programu Fusion 360. Od modeliranja i razvijanja pa sve do NC koda za rezanje.

Modeliranje za 3D print

Zašto je Fusion 360 toliko omiljen među korisnicima koji vole 3D printanje i zašto ga koristi toliki broj osoba za pripremu svojih 3D modela?

Parametarsko modeliranje u dizajnu

Pogledajte kako promjenom samo glavnih dimenzija automatski dobiti svaku željenu verziju dizajna i kako jednostavno i u svakom trenutku prilagoditi formu svakoj novoj ideji ili zahtjevu.

30 savjeta i trikova u 45 minuta

Želite li svoj rad ubrzati s nekoliko jednostavnih trikova? Neke mogućnosti malo su skrivene ispod površine, pa je dobro znati kako ih pronaći i iskoristiti za brži i ugodniji rad.

Dizajn

freeform modeling and sculpting

Slobodne forme

Kreirajte precizne i glatke površine pomoću T-Splines tehnologije ili ekstrudiranjem skica sastavljenih od preciznih krivulja. Oblikujte forme željene zakrivljenosti jednostavnim povlačenjem ploha, bridova ili vrhova.

solid modeling

Modeliranje tijela

Iskoristite moćne alate za modeliranje tijela i preciznih strojarskih dijelova koji omogućavaju kreiranje jednostavnih i kompleksnih oblika. Pomoću top-down tehnologije, od uvezenih “neinteligentnih” modela stvorite inteligentne parametarske dijelove s mogućnošću kasnijeg editiranja.

mesh modeling

Mesh modeling

Uvezite skenirane STL ili OBJ podatke i iskoristite ih kao referencu za svoj budući Fusion 360 dizajn. Kreirajte T-Spline površine po uzoru na uvezeni objekt korištenjem Object Snap alata ili povlačenjem bridova i vrhova dok se vaše površine ne poravnaju s uvezenom podlogom.

Sklopovi i simulacije

assembly modeling

Izrada sklopova

Stvorite sklopove u istom okruženju u kojem ste dizajnirali pojedinačne dijelove.

  • Dodajte dio na postojeći sklop ili ga uvezite iz biblioteke i pozicionirajte po želji.
  • Birajte između više različitih načina spajanja: čvrsti spoj, osni, cilindrični, klizanje, …
  • Definirajte limite i slobodu kretanja te provjerite kinematiku u realnom vremenu.
Fusion 360 - simulacije

Analize

Provjerite zadovoljava li vaš dizajn sve tražene zahtjeve kako bi uštedjeli i vrijeme i novac prije izrade fizičkog prototipa. Locirajte najslabija mjesta kako bi izbjegli lomove i nedovoljnu funkcionalnost.

Na raspolaganju su vam sljedeći alati:

  • Linear static stress
  • Modal frequency
  • Thermal
  • Thermal stress
rendering and animation

Renderiranje i animacije

Kreirajte fotorealistične prikaze lokalno pomoću Fusion 360 ray-tracing modula ili iskoristite snagu Autodeskovog renderiranja u cloudu.

  • Velika baza materijala: boje, plastika, drvo, metal, staklo, kompoziti, …
  • Editirajte postojeće materijale i prilagodite ih svojim zahtjevima i željama.
  • Definirajte vrstu i intenzitet osvjetljenja, pozicije kamere, okruženje, …

Priprema za proizvodnju

2-axis machining

2D, 2,5D i 3D obrada

Fusion 360 temelji se na istom, dokazanom CAM algoritmu kao i paketi HSMWorks i Inventor HSM. Definiranjem optimalnih putanja alata skraćuje se vrijeme obrade, štede alati i strojevi, a obrađeni dijelovi su iznimno visoke kvalitete.

2D i 2,5D strategije: drilling, contouring, pocketing, facing, adaptive clearing

3D strategije: parallel toolpaths, horizontal clearing, penciling, scallop/constant stopover, spiral/morphed spiral

3D printing

3D printanje

Pripremite svoje modele za 3D printanje i olakšajte cijeli postupak automatskim kreiranjem potporne strukture, te predpregledom cijele površine printanja.
Fusion 360 se jednostavno povezuje s ostalim softverima za 3D printanje, uključujući i Autodesk Print Studio temeljen na Spark platformi, koji omogućava pripremu i direktnu komunikaciju s Autodesk Ember 3D printerom.

Tehnička dokumentacija

Crteži

Izradite detaljnu tehničku dokumentaciju vaših proizvoda u DWG ili PDF formatu, uz mogućnost njenog automatskog ažuriranja sa svakom promjenom 3D modela.

Suradnja i upravljanje podacima

Distribuirani projekti

Distribuirani projekti

Fusion 360 omogućava suradnju članova tima na zajedničkom projektu i to bez obzira sjede li u uredu jedan pored drugog ili se nalaze na različitim stranama svijeta.

Grananje i spajanje dijelova projekta

Grananje i spajanje dijelova projekta

Članovi tima koji rade na pojedinim dijelovima projekta imaju mogućnost samostalnog razvijanja svoje grane i njenog kasnijeg spajanja s rješenjima do kojih su došli ostali članovi tima u glavni projekt.

Pregledavanje projekta u realnom vremenu

Pregledavanje projekta u realnom vremenu

U svakom trenutku svi suradnici imaju pristup aktualnoj verziji projekta i pomoću web preglednika mogu ga zajedno pregledavati, te po potrebi u to uključiti i kupce.

Upravljanje verzijama

Upravljanje verzijama

Svi promjene automatski se spremaju i podaci se pohranjuju se na jednom mjestu. Moguće je dohvatiti prethodne verzije i jednostavno pretražiti sve aktualne ili arhivirane projekte.

Pregledavanje na mobilnim uređajima

Pregledavanje na mobilnim uređajima

Svojim projektima u svakom trenutku možete pristupiti pomoću besplatne Fusion 360 mobilne aplikacije radi pregledavanja, dodavanja opaski i komentara te suradnje s drugima.

API za proširenje funkcionalnosti

API za proširenje funkcionalnosti

Automatizirajte izvođenje vama najčešće potrebnih zadataka u Fusion 360 aplikaciji pomoću skripti napravljenih u JavaScript ili Pyton programskim jezicima.