AutoCAD i AutoCAD LT

Odlike

Softver za projektiranje i izradu tehničke dokumentacije

AutoCAD je alat za 2D i 3D konstruiranje i crtanje opće namjene te je radi sveobuhvatnosti i velikog broja mogućnosti jednako primjenjiv u svim tehničkim strukama.

Stvarajte izvrsne 2D i 3D projekte korištenjem uvijek ažurnih inovativnih alata kojima je moguće stvoriti gotovo svaki zamislivi oblik, stvarajući tako prilagođena i osobna rješenja. Dijeljenje kvalitetne tehničke dokumentacije još je jednostavnije zahvaljujući novim mogućnostima AutoCAD-a. Surađujte putem povezanog desktopa, podatkovnog oblaka i mobilnih rješenja, a sve to uz pouzdanu TrustedDWG™ tehnologiju te izvorni, najtočniji i najsigurniji način pohrane i razmjene podataka. Budite povezani i projektirajte svugdje i bilo kad uz AutoCAD.

AutoCAD je raspoloživ u standardnoj i LT inačici (LT inačica nema mogućnost 3D modeliranja, programiranja i instalacije dodataka) te je raspoloživ u varijantama za Windows i Mac operativne sustave. Više informacija o razlikama inačica i hardverskim zahtjevima potražite na dnu stranice.

Jednostavno korištenje

Pametne simetrale

Pametne simetrale

Crtajte i uređujte simetrale novim alatom za crtanje simetrala. Pametne simetrale nacrtane ovim alatom prate promjene oblika i položaja objekata i automatski se smještaju u unaprijed odabrani sloj.

Pametno kotiranje

Pametno kotiranje

Novi alat za kotiranje crteža omogućuje izradu svih tipova dimenzija u samo jednom alatu, bez potrebe za pokretanjem pojedinačnih naredbi za različite tipove dimenzija. Moguće je i pametno spajati, razdvajati i pomicati dimenzije.

Revizijski oblaci

Revizijski oblaci

Komentiranje tehničke dokumentacije dodatno je pojednostavljeno poboljšanjima alata za izradu revizijskih oblaka. Sada ih je moguće jednostavno urediti, smanjiti, proširiti i po potrebi docrtati ili obrisati.

Poboljšana izrada PDF datoteka

Poboljšana izrada PDF datoteka

Izrada PDF datoteka još je brža i jednostavnija uz novi alat, PDF datoteke još su manje, a kvalitetu i mogućnosti izvoza moguće je u potpunosti prilagoditi. Tekst je moguće u potpunosti pretraživati u vašem omiljenom PDF pregledniku.

Prilagođeno sučelje

Prilagođeno sučelje

Suvremeno sučelje prilagođeno je prikazu na zaslonima sa ultra visokim razlučivostima, a tamnija tema sučelja pomaže smanjenju umora očiju. Dodatno, sučelje je u potpunosti prilagodljivo, od boje do rasporeda i veličine ikona.

Fleksibilni dijaloški prozori

Fleksibilni dijaloški prozori

Podesite veličinu dijaloških prozora onako kako to vama odgovara. Izbjegnite suvišno klizanje radi traženja željenog sadržaja. Dijaloški prozori više neće biti premali.

Kontrole prozora crteža

Kontrole prozora crteža

Kontrolama prozora možete promijeniti veličinu i raspored prostora crteža, razdijeliti ga ili rasporediti, promijeniti način prikaza ili odabrati drugi imenovani pogled.

2D i 3D skiciranje, crtanje i modeliranje

Multidisciplinarni BIM model

Vrhunski vizualni dojam

Zahvaljujući potpunom korištenju hardverskih mogućnosti, prikaz geometrije i objekata još je kvalitetniji, što rad u AutoCAD-u čini još jednostavnijim radi povećane čitljivosti i vizualne jasnoće.

Multidisciplinarni BIM model

3D skenirani podaci

Projektirajte još točnije uklapanjem 3D skeniranih oblaka točkica u svoje crteže i modele te precizno orijentirajte projekt u skladu sa umetnutim skeniranim podacima.

Multidisciplinarni BIM model

Online mape

Trebate li geografske ortofoto podloge možete ih jednostavno uključiti u svoje crteže pomoću već ugrađenih alata i usluga te ih ispisati kao dio svojih projekata.

Multidisciplinarni BIM model

Alat za izdvajanje krivulja 3D objekata

Korištenjem alata za izdvajanje krivulja 3D objekata izdvojite bilo koju izoliniju na željenoj površini. Jednostavno odaberite površinu i položaj (ili više položaja) na kojem želite izdvojiti krivulju i to je to.

Multidisciplinarni BIM model

Pametan PressPull alat

Ekstruzija, offset, fillet, oduzimanje i dodavanje volumena izvršavaju se jednim zajedničkim alatom, ovisno o kontekstu omogućujući jednostavno uređivanje 3D modela.
Multidisciplinarni BIM model

Oblikovanje organskih formi

Prirodne, organske forme nije jednostavno oblikovati tradicionalnim NURBS alatima. Razradite ideje oblikovanjem organskih formi alatima za izradu i modeliranje slobodnih oblika.

Multidisciplinarni BIM model

Analiza površina

Analizirajte prijelaze susjednih površina, lom svjetla, zakrivljenost ili nagib. Osigurajte najveću kvalitetu površina koje modelirate za potrebe svojih projekata.

Povezanost – uvijek i svugdje

Multidisciplinarni BIM model

Unaprijeđen koordinacijski model

Umetnite Navisworks i BIM 360 Glue modele kao podloge u AutoCAD crtež ili model. Koristite karakteristične točke umetnutih modela (SNAP) za točno crtanje.

Multidisciplinarni BIM model

AutoCAD 360 pro

Svi osnovni alati za uređivanje crteža izvan ureda posebno su prilagođeni mobilnim uređajima. Pristupite crtežima, pregledajte ih i promijenite baš onda kad je to potrebno i tamo gdje je potrebno.

Multidisciplinarni BIM model

Design View

Jednostavno podijelite crteže i modele sa suradnicima. Crteže je moguće vidjeti bez prijave i bez Autodeskovog softvera. Naravno, nije ih moguće promijeniti niti preuzeti bez vaše dozvole.

Multidisciplinarni BIM model

3D ispis

Pripremite podatke za 3D ispis u samo par koraka i pošaljite u neki od servisa za ispis ili ispišite na svom 3D pisaču uz pomoć Autodeskove besplatne Print Studio aplikacije.

Multidisciplinarni BIM model

Design feed

Dijelite crteže, komentirajte ih, revidirajte, umetnite fotografije s terena u komentare i surađujte putem desktop i mobilnih aplikacija koristeći lokalnu mreži ili putem Interneta.

Multidisciplinarni BIM model

Rješenja za povezanost

Postignite najveću dostupnost i povezanost korištenjem A360 usluga u oblaku, koje omogućuju jednostavnu suradnju i dijeljenje crteža u AutoCAD-u, AutoCAD-u LT i AutoCAD-u 360.

Multidisciplinarni BIM model

TrustedDWG™

Dijelite vaše CAD crteže i modele sa sigurnošću uz pouzdanu TrustedDWG tehnologiju. Ona jamči točnost podataka i sigurnost svih elemenata u AutoCAD crtežima.

Multidisciplinarni BIM model

A360

Korištenjem A360 usluga u oblaku možete jednostavno sinkronizirati sve vaše podatke na svim uređajima, baš kao i sve vaše postavke koje ste prilagodili u AutoCAD-u.

Interoperabilnost, prilagodivost i razvoj

Multidisciplinarni BIM model

Olakšan prijelaz na novu verziju

Jednostavno prebacite sve svoje osobne postavke i datoteke iz prethodnih verzija AutoCAD-a. Vaše postavke se automatski otkrivaju, a vi odabirete koje želite preseliti.

Multidisciplinarni BIM model

Autodesk desktop app

Budite obaviješteni o svim nadogradnjama i unaprjeđenjima te ih preuzmite i instalirajte jednim klikom. Saznajte nešto novo iz ponuđenih tutorial video isječaka.

Multidisciplinarni BIM model

Uvezite PDF datoteke

Sada možete uvoziti PDF datoteke kao i druge formate. Uvozite geometriju, tekst i rasterske slike iz PDF-a u svoje crteže kao podlogu ili prave AutoCAD objekte.

Multidisciplinarni BIM model

Sysvar monitor

Spriječite neželjene promjene vrijednosti sistemskih varijabli u AutoCAD-u. Sysvar monitor upozorit će vas na sve promjene u trenutku kad se pojave i spriječiti probleme u radu.

Multidisciplinarni BIM model

Exchange Apps

Prilagodite AutoCAD i dodajte mu nove mogućnosti dodatke koje je provjerio i odobrio Autodesk. Trgovina sadrži opće i specifične alate za razne struke, a mnoge su besplatne.

Multidisciplinarni BIM model

Sinkronizacija postavki i prilagodbi

Jednostavno ažurirajte osobne postavke, predloške i druge sadržaje na svim računalima. Odaberite što želite ažurirati i koje postavke želite sinkronizirati – postavke pisača, linije, šrafure, fontove…

Multidisciplinarni BIM model

Sučelje za programiranje

Iskoristite fleksibilnost prilagodbe AutoCAD-a osobnim potrebama – programirajte u AutoLISP-u, Visual Basic-u, C, C++ ili nekom drugom programskom jeziku.

Multidisciplinarni BIM model

Prilagodljiva alatna vrpca

Prilagodite korisničko sučelje (vrpcu) i proširite ga alatima prilagođenim za vaš način rada u AutoCAD-u. Prilagodite AutoCAD standardima vaše tvrtke za brži i učinkovitiji rad.

Multidisciplinarni BIM model

Podrška programerima

Mogućnosti učenja i podrške u Autodesk Developer Network zajednici pomažu vam razviti i integrirati svoje dodatke u najnovije verzije AutoCAD-a i svoje radne procese.

Multidisciplinarni BIM model

Uvoz modela iz Autodesk Inventor-a

Uštedite vrijeme izrade tehničke dokumentacije izravnim uvozom modela iz Autodesk Inventor-a i jednostavno napravite crteže iz već gotovog 3D modela.

Usporedba verzija

Raspoložive su dvije verzije AutoCAD-a:

 • AutoCAD LT
 • AutoCAD
AutoCAD i AutoCAD LT

 • Rad sa standardnim formatima (DWG, DXF, DWF, TIFF, JPG, PNG)
 • Višenamjenske hvataljke geometrije
 • Transparencija objekata i slojeva
 • Alatne palete
 • Dinamički blokovi
 • Upravljanje projektnom dokumentacijom (Sheet set manager)
 • Pametni alati za dimenzioniranje
 • Pametne simetrale
 • Napredni alati za uvoz i izvoz PDF datoteka
 • SYSVAR monitor
 • Kartice crteža
 • Alat za pristupanje biblioteci sadržaja
 • Vrhunski prikaz crteža uz poboljšane grafičke performanse
 • Pametne matrice objekata
 • Napredni revizijski oblaci
 • TrustedDWG tehnologija
 • A360 usluga
 • Uvoz i izvoz DGN podloga
 • Konverter DWG datoteka
 • Geolokacijski koordinatni sustav i online karte
 • Povezivost sa Dropbox, Box i sličnim sustavima
 • Jednostavno dijeljenje projekata
 • Jednostavna prilagodba korisničkog sučelja
 • Automatizirana migracija sa prethodne verzije
 • Aplikacija za instalaciju, ažuriranje i održavanje softvera
AutoCAD

Sve raspoloživo u AutoCAD-u LT plus:

 • Express alati
 • Automatska izrada 3D pogleda i presjeka iz 3D modela
 • izdvajanje podataka iz crteža, blokova i atributa u tabele
 • Kontrole prikaza u prostoru crteža
 • Alati za 3D modeliranje i vizualizaciju
 • Uvoz SKP datoteka
 • Uvoz laserskih skenova (point cloud)
 • Fotometrijska rasvjeta
 • Uvoz 3D modela iz drugih formata
 • Sigurno pokretanje dodataka i aplikacija za AutoCAD

 

 • Parametarsko 2D konstruiranje
 • 3D Print Studio
 • Uvoz Navisworks modela kao podloge
 • Razvojno okruženje (AutoLISP, VBA, C++…)
 • Autodesk Exchange Apps (dodaci)
 • Mrežno licenciranje
 • Suradnja u stvarnom vremenu korištenjem cloud usluga
 • Alata za snimanje makro naredbi
 • Alat za primjenu CAD standarda

Minimalne sistemske zahtjeve možete pronaći ovdje

Cijene AutoCAD-a i AutoCAD-a LT potražite u aktualnom cjeniku

Zainteresirani ste? Želite više informacija?

Nazovite nas na 01 3011 602 ili nam pošaljite poruku.

Kontakt