Inventor Test Drive

Čuli ste za Inventor i parametarsko 3D modeliranje ali ga niste isprobali? U potrazi ste za poslom ili se želite istaknuti? Dođite na besplatnu radionicu, isprobajte Inventor pod vodstvom naših iskusnih voditelja, inženjera iz struke, te se uvjerite u prednosti parametarskog 3D projektiranja u strojarstvu.

Sudjelovanje na radionici je BESPLATNO uz prethodnu prijavu.

Broj mjesta je ograničen.

Autodesk Inventor je sveobuhvatno rješenje za izradu cjelovitog digitalnog prototipa u strojarstvu. Inventor omogućuje 3D modeliranje strojarske opreme kao i izradu vrhunske tehničke dokumentacije. Osim toga, Inventor je i alat za izradu mehaničke simulacije naprezanja, modeliranje složenih ploha, projektiranje alata za brizganje plastike, projektiranje električnih instalacija i cjevovoda, izradu animacije pokretanja i kvalitetnih foto-realističnih vizualizacija, te suradnju među članovima tima na zajedničkom projektu. Inventor i digitalni prototip pomažu nam u izradi boljih proizvoda, smanjenju troškova razvoja i bržem izlasku na tržište.

Inventor – izrada digitalnog prototipa

Prekretnica u projektiranju strojarskih konstrukcija nastala je pojavom softverskih alata koji omogućavaju izradu kompletnog 3D modela, odnosno pametnog digitalnog prototipa, uz mogućnost jednostavnog naknadnog provođenja izmjena promjenom pojedinih dimenzija ili uvjeta – parametara. Alat koji to omogućuje je Inventor i možete ga isprobati na Priorovoj poludnevnoj radionici „Inventor Test Drive“. U odnosu na klasično projektiranje u AutoCAD-u (ili nekom od sličnih alata), parametarski 3D model projektiran u Inventoru ima neusporedive prednosti. Korištenjem simulacije naprezanja pomoću Inventora je moguće provjeriti zadovoljava li konstrukcija sve radne uvjete, izraditi realistične vizualizacije gotovog proizvoda, proizvesti pojedine dijelove ili cijeli proizvod postupkom 3D printanja te izraditi animaciju funkcije sklopa. Također možete iskoristiti vrhunske alate za izradu kalupa za proizvodnju plastičnih dijelova, napraviti konstrukciju od kupovnih profila, raditi s limovima i njihovim razvijenim formama, koristiti veliku bazu standardnih dijelova te izraditi tehnički crtež po aktualnim standardima tehničkog crtanja.

Projektiranje u Inventoru

Projektiranje u Inventoru

Sve što možete zamisliti, možete u cijelosti isprojektirati u Inventoru. Također, za izradu parametarskih 3D modela možete iskoristiti i postojeće 2D crteže ili kao osnovu za novu konstrukciju uvesti 3D model iz nekog drugog CAD softvera. Inventor omogućuje direktno čitanje i pisanje u dwg format bez konverzije.

Suradnja s ostalim CAD platformama

Suradnja s ostalim CAD platformama

U Inventoru je moguće kao podlogu za konstruiranje koristiti komponente uvezene iz drugih CAD programa i to bez konverzije. Tu mogućnost osigurava nam Autodeskova AnyCAD tehnologija. Pri tome se povezanost s originalnim modelom i softverom ne prekida, a podaci o izvornoj listi dijelova (BOM) ostaju sačuvani. Također, moguće je dvosmjernom asocijativnom vezom povezati Inventorov 3D model i elektroinstalacijsku shemu projektiranu u AutoCAD Electrical paketu.

Fleksibilne mogućnosti projektiranja

Fleksibilne mogućnosti projektiranja

Inventor nudi kombinaciju različitih načina modeliranja radi postizanja optimalnog rezultata. Moguće je kombinirati parametarsko modeliranje, modeliranje slobodnih formi (složenih oblika i površina) te direktno modeliranje radi brze izmjene oblika ili veličine 3D modela, bez obzira radi li se o Inventorovim modelima ili modelima uvezenim iz drugih CAD alata.

Izrada vrhunske tehničke dokumentacije

Izrada vrhunske tehničke dokumentacije

Inventor ima vrlo sofisticirane alate za izradu tehničke dokumentacije. Svi pogledi se automatski kreiraju i mijenjaju na temelju aktualnog stanja 3D modela, a alati za kotiranje i opremu crteža su slični onima iz AutoCAD-a. Po želji, tehnička dokumentacija napravljena u Inventoru, može se spremati u standardnom dwg formatu. Zbog svega toga, konačni proizvod je potpuno usporediv s klasičnom dokumentacijom napravljenom u AutoCAD-u.

Jednostavno projektiranje zavarenih konstrukcija

Jednostavno projektiranje zavarenih konstrukcija

Izrada zavarene metalne konstrukcije sastavljene od standardnih profila, uz pomoć Inventora postaje jednostavan zadatak. U Inventoru postoji integrirani alat Frame Generator koji omogućuje projektiranje kompletne metalne konstrukcije odabirom slaganjem profila iz baze standarda.

Optimiranje konstrukcije

Optimiranje konstrukcije

Koristeći alate za optimizaciju u Autodesk Inventoru, već u ranoj fazi dizajna moguće je istražiti više potencijalnih opcija i tako pronaći optimalnu varijantu. Odredite osnovni oblik i funkciju dijela ili sklopa, a Inventor će predložiti dizajn optimizirane čvrstoće i težine. Podešavajući opterećenja moguće je simulirati uvjete u kojima će konačni proizvod biti korišten.

FEM analiza

FEM analiza

Autodesk već godinama strateški ulaže u softver za inženjerske simulacije i Inventor ovdje nije iznimka. Brze i jednostavne za korištenje FEM analize u Inventoru pružiti će inženjerima priliku da potvrde kvalitetu dizajna i istraže mogućnosti za dodatnu optimizaciju. PRIOR inženjering je trenutno jedina tvrtka u Hrvatskoj koja ima stručnjake za Autodeskov portfelj softvera za inženjerske simulacije.

Vizualizacija i animacije

Vizualizacije i animacije

Autodesk Inventor nudi najnapredniji alat (Inventor Studio) za vrhunsku izradu foto-realistične vizualizacije, animacije pokreta te rasklapanja i sklapanja vašeg proizvoda u realnom vremenu prije izrade stvarnog prototipa.

Inventor HSM CAM

Autodesk Inventor HSM (CAM)

CAM softver za 2.5, 3 i 5 osnu obradu koji se integrira direktno u Autodesk Inventor. Koristeći Inventor i Inventor HSM smanjujete potrebu za korištenjem većeg broja CAD i CAM softvera. Tako štedite novac potreban za investiciju u veći broj softvera i vrijeme pošto sve radite u jednom alatu koji objedinjava više funkcionalnosti. Inventor HSM Express (2,5 D) je besplatan za sve korisnike Autodesk Inventora.

Što ćete naučiti na radionici?

Na radionici ćete se upoznati s osnovnim konceptima rada u Inventor okruženju te ćete i sami, pod vodstvom instruktora, isprobati rad u tom alatu. Radionica je izvrsna prilika da od iskusnih korisnika Inventora dobijete odgovore na sva pitanja o primjeni parametarskog 3D projektiranja u strojarstvu. Ideja radionice je da svi polaznici uz pomoć instruktora samostalno isprobaju prikazane vježbe te tako dobiju osjećaj što znači raditi u Inventoru.

Teme koje će biti obrađene

Na radionici će biti obrađeno nekoliko ključnih tema kako bi polaznici dobili kompletniju sliku o načinu rada i prednostima korištenja Inventora.

  • Izrada parametarskog 3D modela pojedinačnih dijelova i cijelog sklopa, te korištenje takvog modela za donošenje pravih odluka od najranije faze projektiranja. Jedna od glavnih ideja koja stoji iza parametarskog 3D modela je „izgradnja“ vjerodostojnog digitalnog prototipa prije izgradnje fizičkog. To omogućava da na virtualnom modelu isprobamo sve opcije i da mnogo sigurniji krenemo u fizičku izradu istoga.
  • Osnove simulacije naprezanja 3D modela te na koji način rezultati analize naprezanja utječu na izmjenu oblika. U današnje vrijeme teško je zamisliti izradu neke opreme a da pri tome ne provjerimo zadovoljava li radne uvjete. Zajedno ćemo proći vježbu i osjetiti prednost korištenja FEM analize pri projektiranju i optimizaciji našeg proizvoda.
  • Osnove izrade tehničke dokumentacije iz preciznog 3D modela, projektiranog na radionici. Kvalitetna tehnička dokumentacija je odlična podloga za jednostavnu izradu projektne dokumentacije. Prikazat ćemo kakva ubrzanja pruža Inventor pri izradi dokumentacije i učestalim promjenama pri projektiranju.
  • Osnove izrade realistične vizualizacije u Inventoru. U današnje vrijeme teško je zamisliti završetak nekog strojarskog projekta bez vizualizacije ili prikaza načina sklapanja / rastavljanja projektiranog uređaja. Na radionici će biti pokazano kako napraviti kvalitetan rastavljeni prikaz i video rasklapanja proizvoda te izvesti model u 3D PDF format.
  • Osnove pripreme CAD modela za 2,5D CAM obradu u Inventoru koristeći besplatan Inventor HSM Express. Proći ćemo zajedno kroz proceduru pripreme našeg modela za strojnu obradu na obradnim centrima te izradu G-koda.

Trajanje radionice: 5 sati

Osim praktičnog rada u Inventoru, izuzetno korisna može biti i prilika za otvorenu raspravu između polaznika i instruktora o primjeni digitalnog prototipa u praksi te razmjena iskustava o svakodnevnom korištenju Inventora.

Prijavite se na radionicu!

Želite li sudjelovati na besplatnoj Inventor Test Drive radionici rezervirajte za sebe mjesto u nekom od ponuđenih termina i lokacija. Broj mjesta u učionici je ograničen pa vam savjetujemo da svoje mjesto osigurate što prije.

Termini radionica

Nema otvorenih termina

Instruktor

Ivan RadošIvan Radoš, mag.ing.mech.

Ivan je magistar inženjer strojarstva s višegodišnjim iskustvom u održavanju tečajeva za rad u različitim CAD alatima. Nakon završenog studija strojarstva u Zagrebu, tijekom kojeg je samostalno radio na vlastitim projektima razvoja automatiziranih obradnih ćelija, jedno vrijeme je proveo kao voditelj i terminer u proizvodnji elektromotora i aksijalnih ventilatora. Nakon toga je radio kao CAD konstruktor i voditelj tehničke podrške i edukacija za Dassault Systems Solidworks programska rješenja. U Prioru je zadužen za implementaciju i potporu korisnicima u radu s Autodesk Inventorom i Autodeskovim CAM alatima – Inventor HSM i Fusion 360 CAM, te izradu i prilagodbu post processora za te CAM alate.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail: edukacija@prior.hr ili na tel. (01) 3011 602

Zašto PRIOR?

Prior se bavi prodajom Autodeskovih rješenja i pružanjem tehničke podrške korisnicima. Zahvaljujući dugogodišnjem kvalitetnom poslovanju imamo status Autodeskovog Gold Partnera.

Za svaki kvalitetno obavljen posao neophodno je iskustvo. Naša tvrtka obavlja edukaciju korisnika isključivo za rad u Autodeskovim programima i činimo to još od 1992. godine.

Certifikacija u IT industriji je već duže vrijeme postala standardan način dobivanja eksterne validacije nečijih vještina. U taj trend odlično se uklapa i Autodeskova certifikacija.