Rad od kuće > Webinari

 

Fusion 360 – CAM tjedan: Kompenzacije alata

U četvrtom nastavku serije Fusion 360 - CAM tjedan bavimo se kompenzacijom alata.

Mora li programiranje CNC strojeva biti komplicirano? Što je kompliciranije, glodanje ili tokarenje? Kako kombinirati te dvije metode? U ovoj seriji od ukupno 5 webinara pokazat ćemo vam da to ne mora biti tako komplicirano ako koristite Fusion 360. Prikazat ćemo kako programirati glodanje, tokarenje, tokarenje s glodanjem, kako koristiti trikove za ubraznje rada, detaljno pojasniti kompenzacije alata, mogućnosti proširenja i slično.

Kad su točne mjere bitne, a uvijek su bitne, onda je važno ispravno primijeniti kompenzacije alata. Fusion 360 omogućava odabir različitih vrsta kompenzacija, a kako se svaka od njih ponaša i što na kraju završi u G-kodu, pogledajte u ovom webinaru.

Raspored: svaki dan od 11:00 – 11:45
PON – Glodanje
UTO – Tokarenje
SRI – Machining extension
ČET – Kompenzacije alata
PET – Savjeti i trikovi

 

Ovaj webinar je dio serije kratkih webinara kojima vam želimo olakšati snalaženje u okolnostima u kojima smo se svi zatekli. Više sličnog sadržaja možete potražiti na stranici Rad od kuće.

 

 

CAM tjedan

Prvi nastavak iz kratke serije webinara Fusion 360 - CAM tjedan. Tema je glodanje. Drugi webinar iz serije Fusion 360 - CAM tjedan odnosi se na primjer obrade cilindričnog komada kombinacijom tokarenja i glodanja pogonjenim alatima. U trećem nastavku serije Fusion 360 - CAM tjedan upoznali smo se s mogućnostima Fusion 360 Machining Extensiona U četvrtom nastavku serije Fusion 360 - CAM tjedan bavimo se kompenzacijom alata. U petom nastavku serije Fusion 360 - CAM bavimo se savjetima i trikovima koji ubrzavaju rad.

Najavljeni webinari