Razvojno inovacijski centar AluTech

Učitavanje mape...

Address
Velimira Škorpika 6
Šibenik


22000
Croatia


Razvojno inovacijski centar, ustanovu za poticanje poduzetništva, istraživanje i razvoj osnovala je Šibensko kninska županija. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje odobrila je u okviru IPA programa sredstva za njegovo uređenje i opremanje. Uz sredstva EU, projekt sufinancira i Šibensko-kninska županija.

U bivšem vojnom objektu kojeg je grad Šibenik dobio na korištenje od države, a u kojem je smješten i Pomorski inovacijski centar iNAVIS, uredio se je i opremio prostor namijenjen aktivnostima vezanim za regionalni razvoj i poticanje poduzetništva u razvoju novih tehnologija i finalnih proizvoda.

Prostor čine laboratorij za ispitivanje kvalitete aluminijskih proizvoda i ostalih proizvoda od metala, konstrukcijski biro i radionica za konstruiranje i izradu modela finalnih proizvoda, izložbeni prostor za inovatore, konferencijska dvorana namijenjena obrazovanju poduzetnika prvenstveno u području novih tehnologija – 3D konstrukcija proizvoda i priprema za CNC proizvodnju, održavanju sastanaka, prezentacija, centar za obnovljive izvore energije, centar za klastere i ured za EU projekte.

Centar je ukupne veličine oko 800 m2. Osim uređenja i opremanja prostora, u okviru projekta obavljene su i aktivnosti vezane za obrazovanje djelatnika područne i lokalne samouprave u upravljanju regionalnim i lokalnim razvojem, te poduzetnika u korištenju novih tehnologija u proizvodnji (prvenstveno proizvoda od aluminija), te promotivne aktivnosti.


Događaji na ovoj lokaciji

  • Trenutno nema otvorenih termina na ovoj lokaciji