Solido 3D printer

Novi Solido SD 300 Pro 3D printer omogućava brzu izradu postojanih, čvrstih i upotrebljivih prototipa bez ikakvih dodatnih kemijskih procesa. Slobodno ga postavite na svoj radni stol i printajte 3D modele direktno sa svog računala.

Printer koristi  inovativnu tehnologiju stvaranja modela iz slojeva, a niska cijena održavanja i potrošnog materijala čini ga jedinstvenim uređajem koji si mnogi mogu priuštiti.

Korištenje je jednostavno gotovo kao i korištenje običnih 2D printera na koje smo navikli.


 

Storeni modeli su čvrsti i izdržljivi, možemo ih odmah koristiti ili testirati pojedine dijelove u stvarnom okruženju, a o izboru materijala ovisi da li će biti prozirni ili ne.

Stvaranje prototipa standardnim načinom može biti izrazito skupo, a tek se na prototipu može uočiti da li smo sve dobro predvidjeli. To se posebno odnosi na modele s velikim brojem detalja kao što su kučišta elektroničkih uređaja koje danas vidimo svuda oko sebe. Izrada prototipa ovim postupkom daleko je jeftinija, a isti će nam pokazati da li smo sve ispravno projektirali.


Testiranje efikasnosti našeg dizajna može biti zabava. Nisu nam potrebna velika rezervirana sredstva kako bi bili sigurni da smo postigli traženo. Jednostavno je stvoriti dijelove približnih karakteristika i testirati ih u postojećim uređajima. Izrada kalupa za ovako komplicirane oblike niti je jednostavna niti je jeftina.


Dimenzije stvorenih modela dovoljne su većini korisnika. Na lijevoj slici nalazi se model dna cipele u prirodnoj veličini, a točnost svakog detalja je u granicama od jedne desetinke milimetra.


Materijal od kojeg su izrađeni modeli može se obrađivati brušenjem i spajati ljepljenjem. Ako su dimenzije modela veće od onih koje dopušta 3D printer, jednostavno ga isprintajte u više dijelova i spojite ljepljenjem. Na slici je rama od bicikla kompletno izrađena ovim printerom.


Stvorite potpuno funkcionalan prototip uređaja. Ništa vas ne spriječava da printane modele koristite na način kako vam odgovara. Materijal je čvrst i postojan, ne propušta tekućine, a kao i ostali plastični materijali otporan je na većinu kemijskih sredstava.


Modeli mogu biti prozirni ili neprozirni. Razlika je jedino u materijalu koji koristite. Ovaj materijal stvara prozirne modele, a želite li potpuno neproziran model možete koristiti folije raznih boja (bijela, crna, crvena, plava,…)