Autodesk Advance Steel

3D Modeliranje čeličnih konstrukcija s inteligencijom BIM-a

Autodesk® Advance Steel softverski paket za razradu detalja čeličnih konstrukcija i sklopova pomaže inženjerima, tehničarima i izvođačima pri brzoj i jednostavnoj izradi kvalitetne i detaljne dokumentacije, koja ubrzava proizvodnju komponenti čeličnih konstrukcija.
Building Information Modeling (BIM) je način rada temeljen na procesima koji pomažu učinkovitije poslovanje te omogućuju timovima završavanje projekata na vrijeme i u okviru zadanog budžeta. Advance Steel pomaže projektantima proširiti radni tijek i BIM metodologiju razradom detaljnih modela.

Integrirani sustav za konstruiranje čeličnih spojeva

Modeliranje čeličnih konstrukcija

Advance steel pomaže u pojednostavljenju procesa modeliranja čeličnih konstrukcija s nekoliko inteligentnih značajki. Sadrži bogatu biblioteku objekata i specijaliziranih alata koji pomažu pri konstrukciji strukturnih elemenata. Namjenski alati u formi čarobnjaka olakšavaju stvaranje elemenata kao što su štapne konstrukcije, ukrute, sljemenjače (rožnjače) i čeličnih okvira.
Na raspolaganju su različiti tipovi gotovih parametarskih čeličnih spojeva. Sveobuhvatna biblioteka spojeva pruža pristup jednostavnim i složenim spojevima čeličnih konstrukcija, a pri promjeni dimenzija nekog elementa spoj se automatski ažurira.
Integrirani sustav za konstruiranje čeličnih spojeva provjerava sukladnost sa AISC i EC3 standardima i pomaže u validaciji modela. U svakom trenutku možete provjeriti usklađenost spojeva sa standardima te načiniti izvješće s uključenim formulama za ispis i referencu.

Bogata biblioteka spojeva omogućuje jednostavno i brzo konstruiranje

Modeliranje ostalih čeličnih konstrukcija

Advance Steel raspolaže moćnim alatima za modeliranje drugih čeličnih konstrukcija. Korištenjem namjenskih alata u formi čarobnjaka možete modelirati i konstruirati vrlo precizna stubišta i ograde. Zahvaljujući ovim specijaliziranim alatima štedite vrijeme pri konstruiranju ravnih i spiralnih stubišta te zaštićenih ljestvi. Gotove modele moguće je brzo i jednostavno izmijeniti i prilagoditi vašem projektu promjenom čitavog niza parametara.
Osim toga, moguće je modelirati složene konstrukcije od savijenog čeličnog lima zahvaljujući specifičnim alatima za ovu namjenu. Ovakvi posebni elementi mogu biti razvijeni pri izradi radioničkih crteža, a uzorak je moguće u potpunosti prikazati kao kod za CNC obradu i time ubrzati proizvodnju.
Također je moguće i uvoziti druge nestandardne komponente za potrebe izrade modela sa svim detaljima kao u stvarnosti te izrade detaljnih radioničkih crteža. Na primjer, možete uvesti komponente poput motora ili spremnika te im dodati zakovane ili zavarene spojeve radi bolje koordinacije, provjere zadiranja i točne liste materijala i dijelova.

Jednostavna izrada stepenica i ograda pomoću namjenskih alata

Prilagodljiva dokumentacija za učinkovitiju proizvodnju

Ovaj softverski paket pomaže poboljšati razradu crteža vrhunske kvalitete, a tu je i mogućnost automatskog generiranja CNC koda za proizvodnju.
Predlošci radioničkih crteža omogućuju točniju izradu pojedinačnih i sklopnih crteža u svakom trenutku. Mogu biti označeni i kotirani prema vašim potrebama i standardima kako bi proces bio usklađen s potrebama vaše radionice. Predloške možete vrlo jednostavno prilagoditi svim svojim specifičnim potrebama.

Automatsku izradu radioničkih crteža možete u potpunosti prilagoditi svojim potrebama i standardima

Također je moguće stvoriti i sklopne crteže za potrebe izvođenja na gradilištu. Takve pregledne crteže moguće je brzo stvoriti kao izometrijske crteže, nacrte ili tlocrte te ih automatski kotirati i označiti prema vašim standardima.
Sastavnice, popisi i dokaznice materijala (BOM) također se lako generiraju uz pomoć već gotovih predložaka. Količine su već definirane zahvaljujući detaljnom modelu, što smanjuje utrošak materijala zahvaljujući točnim dimenzijama i količinama u sastavnici. Ove informacije moguće je izvoziti u različitim formatima za korištenje u drugim sustavima ili softverskim paketima.
Advance Steel također automatski generira CNC kod za velik broj strojeva, uključujući i robote za zavarivanje, omogućujući tako izravnu proizvodnju iz 3D modela.

Primjer rezne liste sa skicama rezanja

Interoperabilan za najveću učinkovitost među procesima

Advance Steel nudi dvosmjernu povezanost alata za konstruiranje, analizu i koordinaciju radi omogućavanja bolje suradnje među različitim disciplinama te kako bi pružio provjerene konačne rezultate vašim klijentima.
Advance Steel Revit dodatak omogućuje uvoz modela konstrukcija načinjenih u Revitu i nastavak rada na njima. Ukoliko je potrebno, po završetku detaljne razrade model možete vratiti u Revit te ga snimiti u izvornom Revit formatu. Ovime se pomaže pružiti gladak prijelaz procesa između konstruiranja i proizvodnje.
Jednaka razina interoperabilnosti raspoloživa je i uz Autodesk Robot Structural Analysis Professional softverski paket. Advance  Steel Model možete uvesti u Robot radi optimizacije strukturnog čelika i validacije konstrukcije prema vodećim svjetskim standardima, prije no krenete u proizvodnju.
Konačno, Advance Steel modele moguće je uvesti i u Autodesk Navisworks radi multidisciplinarne suradnje, simulacije izvođenja te analize cjelokupnog projekta, što omogućuje još bliskiju i učinkovitiju suradnju s drugim stranama uključenim u projekt, a radi smanjenja rizika od neplaniranih problema pri samom izvođenju.

Visoka interoperabilnost omogućuje jednostavnu suradnju među projektantima