Druga u nizu mini BIM konferencija održana je u Osijeku. Sudjelovali smo i mi kroz predstavljanje našeg dugogodišnjeg korisnika de Architekten Cie. i kroz već tradicionalno dobro posjećenu Revit Test Drive radionicu.

U sklopu serije mini BIM konferencija koju Hrvatska komora arhitekata organizira u većim gradovima u Hrvatskoj ovaj vikend je održana konferencija na Građevinskom fakultetu u Osijeku. Konferencija je podijeljena u tri dijela. U prvom dijelu sudionici su slušali o osnovama BIM-a i stanju implementacije BIM-a u svijetu i Europi, kao i o osnovnim informacijama kako kod nas stoje stvari i koji su daljnji planovi komore u tom smjeru. U drugom dijelu su predstavljeni primjeri i iskustva iz prakse, domaćih ureda koji su u jednoj od faza BIM procesa. Ideja je predstavljanje različitih platformi BIM alata i njihovih mogućnosti. U zadnjem dijelu polaznici su mogli i sami isprobati, uz stručno vodstvo, rad u više BIM alata i uvjeriti se napredne mogućnosti takvog načina rada.

Na osječkoj konferenciji se predstavila i naša tvrtka, PRIOR inženjering d.o.o. U dijelu predavanja sa primjerima iz prakse predstavili smo arhitektonski biro de Architekten Cie. iz kojeg sam sam potekao i sa kojim i dalje usko surađujemo kao partner u BIM putovanju. Predstavili smo prve korake u korištenju naprednih alata i dosege u korištenju BIM-a na našim tekućim projektima. Drago što sam se mogao pohvaliti sa već zavidnim rezultatima u tom dijelu na projektima u kojima sam aktivno sudjelovao ali i na novijim projektima koje su, uz pokoji BIM savjet, izradili kolege iz ureda.

Revit test drive radionica na BIM mini

U praktičnom dijelu konferencije Monika je još jednoj od mnogih grupa polaznika „Revit test drive“ radionica pokazala čari rada u Revitu i odgovorila na sva pitanja polaznika o korištenju tog naprednog BIM alata. Ukoliko ste i sami zainteresirani za neku od takvih radionica više informacija nađite ovdje.

Drago nam je vidjeti da se nakon godina truda oko upoznavanja struke u korištenju napredne tehnologije pomalo sve kreće u smjeru da su sada svi informirani o mogućnostima koje ona pruža. Dalje će svatko za sebe odlučiti kada je pravo vrijeme da ih iskoristi u svoju korist.

Pohvalili bismo odličnu organizaciju koja je zaslužna ne samo za kvalitetu već i za ugodno ozračje na samoj konferenciji. Vjerujem da svi sudionici mogu biti zadovoljni prikazanim i da smo im dali poticaj da se i sami upuste u BIM svijet.