Danas je počela, vjerujem, jedna lijepa priča suradnje sa Studijem dizajna. Uvijek je lijepo pomoći mladim ljudima da prošire vidike tako da sa užitkom krećemo u taj projekt.

Veseli me što krećemo u suradnju sa Studijem dizajna u Zagrebu. Nije trebalo puno da se oko toga dogovorimo – dapače odmah je kliknulo. To je lako kada postoji okosnica koju su i prije našeg prijedloga i sami prepoznali kao pravu stvar za njih. Konačno postoji softverski alat kojem dizajneri teško mogu odoljeti. Bilo je tu alata u kojima se može “sve” izmodelirati, pa onih u kojima ćemo dobiti lijepe prikaze, i trećih u kojima ćemo pripremiti dokumentaciju. Iako se čini da tu posao dizajnera prestaje ipak je potrebno pripremiti proizvod za izradu. Za to koristimo nove alate koji odlično odrađuju taj posao ali savladati ih i priuštiti si ih financijski nije mali zalogaj.

Sada imamo alat koji objedinjuje sve procese u izradi nekog proizvoda. Fusion 360 “pokriva ” sve – od koncepta, preko modeliranja, vizualizacije, testiranja, analize, pripreme za proizvodnju do izrade dokumentacije. I još jedna stvar koju je teško nadmašiti – cijena. Sve dok ne počnete ostvarivati dobit možete ga koristiti besplatno.

No za studente je i tako sav Autodeskov softver besplatan pa u konkretnom slučaju to nije presudno. Naravno lista mogućnosti Fusiona 360 je i puno šira o čemu možete pročitati ovdje.

I tako zajedno sa Studijem dizajna idemo pripremiti prvu generaciju za rad u tom naprednom alatu. Počinjemo sa informiranjem i radionicom ali to je tek početak. Planovi su ambiciozni a sve u cilju da mladim generacijama približimo suvremene načine rada u procesu dizajniranja proizvoda.

Kako je i nama prvi puta da imamo ovakav način rada sa tako mladim budućim profesionalcima nestrpljivi smo vidjeti kako će se razvijati ta priča. Rezultate ćemo, kada za to dođe vrijeme, prezentirati i na našim stranicama a najviše ocijenjeni rad nagraditi s vrijednom nagradom koja će nagrađenom zasigurno pomoći u daljnjem radu u Fusionu 360.

Krenuli smo sa uvodnim predavanjem a više o svemu kada za to dođe vrijeme,…