S vremena na vrijeme, ukoliko ste tako podesili, AutoCAD će vas obavijestiti o novim zakrpama dostupnim za vašu verziju AutoCAD-a ili druge Autodeskove aplikacije. Ukoliko niste podesili communication centar, možete s vremena na vrijeme i sami provjeriti ima li kakvih zakrpa.

Ono što ipak morate znati je točna verzija AutoCAD-a i naziv proizvoda (AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD Mechanical…). Oboje možete jednostavno provjeriti tako da u izborniku Help odaberete About ili jednostavno utipkate ABOUT kao naredbu:

Help izbornik smješten je u gornjem desnom uglu prozora.

U prozoru About AutoCAD možete vidjeti tko je vlasnik licence i koji je serijski broj licence te informacije o verziji i zakrpama.

Točan naziv paketa, verziju i serijski broj lako ćete pronaći u About dijaloškom prozoru

Želite li provjeriti postoje li kakve nove zakrpe, učinite to u communication centru:

Pod naslovom "Live update maintenance patches" pojavljuju se obavijesti o raspoloživosti novih zakrpi.

Ukoliko je raspoloživa nova zakrpa, jednostavno kliknite na poruku i otvorit će se Internet Explorer, koji će vas voditi korak po korak kroz instalaciju zakrpe. Nakon što se pokrene Internet Explorer, obavezno zatvorite AutoCAD da bi bilo moguće instalirati zakrpe.

Na žalost, navedena metoda instalacije zakrpi ne radi uvijek, radi različitih konfiguracija računala, vatrozida, antivirusnih i sličnih programa pa je zakrpe također moguće skinuti i instalirati sa Autodeskove stranice: support.autodesk.com