Posjetili smo Sveučilište u Splitu! Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije održali smo poludnevnu radionicu Revita za početnike gdje su se uz vodstvo Revit instruktora studenti upoznali sa konceptima i prednostima BIM-a i Revita te sami isprobali rad u softveru. Posjet smo zaključili s osmjehom na licima, studenti zadovoljni naučenim, a mi zadovoljni odazivom i interesom. Veselimo se daljnjoj suradnji!

Posjetili smo Sveučilište u Splitu! Nakon velikog izraženog interesa za još jednom Revit radionicom, ovaj put od strane studenata, održali smo poludnevnu radionicu Revita za studente Fakulteta građevinarstva, arhitekture, geodezije u Splitu.

Radionica je bila namijenjena potpunim početnicima koji su se željeli upoznati sa idejom BIM-a i glavnim odlikama toga softverskog alata. Polaznici su uz vodstvo Revit instruktora, Vedrana i Monike, upoznali glavne odlike korištenja 3D parametarskog modeliranja i informacijskog modela i sami isprobati rad u tom alatu.

Na radionici smo kroz vježbe izgradili jednostavni model od početne do završne faze projekta kako bi se dobio uvid u mogućnosti softvera i šire od toga, koncepte rada u BIMu. Uobičajeni sadržaj radionice je prilagođen interesima studenata tako da smo se detaljnije posvetili idejnoj fazi projekta i vizualizaciji te postprodukciji. Revit okruženje za mass modeling omogućuje slobodno istraživanje formi, te naposljetku lak prelazak u rad u projektno okruženje sa definiranim građevinskim elementima. Studenti su to prepoznali i bili iznenađeni naprednim mogućnostima rada sa 3D modelom u odnosu na klasično 2D crtanje. U ovakvom načinu rada više vremena mogu posvetiti projektiranju, istraživanju i razradi ideje, dobiti bolji pregled projekta te u konačnici imati kvalitetniji rad.

Radionicu su u velikom amfiteatru FGAG zajedno slušali studenti arhitekture građevinarstva i ostalih struka te su kroz rad i diskusiju shvatili i prednosti suradnje između struka prilikom rada u BIMu.

Neki su odlučili odmah na svojim projektima isprobati rad u softveru, ili dalje se educirati i koristiti to kao prednost u radu ili pri skorom zaposlenju nakon završetka fakulteta.

Studenti i uprava su izrazili zadovoljstvo našim dolaskom i očekuju nastavak : )

Nekoliko komentara pročitajte u nastavku. Prvi u nizu, studenta koji je izrazio veliko zanimanje za rad u Revitu i prepoznao njegove prednosti nagradili smo besplatnim tečajem pod našim vodstvom koji je krenuo već sljedeći dan. Za više informacija o radionicama tog tipa i nadolazećim datumima pročitajte na linku: http://www.prior.hr/revit-test-drive/

Veselimo se daljnjoj suradnji!

Po mom mišljenju najbolji način da ga koristim je upravo ovo što vi radite. Maksimalno se educirati (bilo on-line bilo preko tečajeva) te onda to svoje znanje proširiti na druge (makar ih samo usmjeriti). Na takav način dobivam buduće partnere u radu. Mislim da je na nama mladima da “uvedemo” ovo što prije u Hrvatsku te uskratimo “muke” sljedeće generacije studenata, a u poslovnom smislu napravimo iskorak te budemo konkurentni i na stranom tržištu. Konkretno gledano kao građevinar sa “simpatijama” prema arhitekturi i estetici nastojat ću sve segmente koji su u mojoj struci dosad bili prilično “netrasparentni” vizualizirati te uklopiti u ovaj program. Nadalje imam neke ideje za montažne eko kučice pa će mi ovaj program uvelike pomoći u razradi samih ideja.

Ivan Mateljan

Smatram da je najbolje koristiti Revit od samog početka rada i izvući najbolje od svake faze projekta. Plus – iskotirati jednim klikom! Genijalno : )

Hana Paleka

Meni kao građevinaru, Revit bi omogućio lakšu i bržu vizualizaciju prethodne arhitektonske razrade projekta, ubrzao bi mi dosadnu izradu više nacrta radi prikaza jednog detalja, lišio bi me napornog brojanja količina radi izrade troškovnika, bio bih sigurniji u točnost mojih nacrta… U konačnici bio bih puno interesantniji tvrtkama prilikom zapošljavanja jer bih im, u ovom trenutku, sigurno donio nešto novo, nešto produktivno.

Hrvoje Botić