U suradnji s Autodeskom, u srijedu 16.4.2014., u hotelu Antunović u Zagrebu, održali smo seminar na temu: PDM/PLM - Autodeskova rješenja za upravljanje tehničkom dokumentacijom i podacima.

Seminar smo pripremili i održali u suradnji s našim gostima i suradnicima iz Autodeska.

Uvodni dio predavanja koji se bavio pozicioniranjem Autodeskovog PDM rješenja – Autodesk Vaulta, unutar tipične tvrtke koja se bavi proizvodnjom, održao je Paul Roman, Autodeskov prodajni manadžer za jugoistočnu Europu.

Glavni predavač je bio Kamil Cejpek, koji je Autodeskov inženjer specijaliziran za područje strojarstva, čovjek s velikim iskustvom u implementaciji Autodeskovih PDM i PLM rješenja.

Kamil je sudionicima seminara prenio dio svog bogatog iskustva u implementaciji Autodesk Vaulta i Autodesk PLM 360 rješenja kod korisnika s teritorija centralne i jugoistočne Europe, koji su sličnih profila i koji se u svom radu susreću sa sličnim problemima kao i hrvatske tvrtke, sudionici seminara.

U ulozi domaćina našao se (i kao i uvijek, dobro snašao) Bojan Stürmer, Priorov voditelj prodaje, a nekoliko tipičnih primjera rada s Autodesk Vaultom, pojasnio je Dubravko Pavlić, voditelj strojarskog odjela u PRIOR inženjeringu. Rad s Vaultom je prikazan na primjeru četiri uobičajena izazova s kojima se inženjeri konstruktori na svojem poslu susreću svakog dana:

  • Pronalaženje i ponovno korištenje postojećih podataka
  • Istovremeni rad tima inženjera na zajedničkom projektu
  • Automatizacija dosadnih i ponavljajućih poslova
  • Upravljanje inženjerskim izmjenama (ECO)

Seminaru je prisustvovalo 27 učesnika iz 11 domaćih tvrtki.

Na kraju, za sve sudionike seminara, u suradnji s Autodeskom, pripremili smo i objavili posebne pogodnosti za implementaciju Autodeskovog PDM rješenja temeljenog na Autodesk Vault Workgroup ili Autodesk Vault Professional platformi. Svi koji se na implementaciju odluče do kraja lipnja 2014., ovisno o platformi, imati će pravo na popust od 10% ili 20% na ukupnu cijenu implementacije.