Autodesk najavljuje velike promjene u načinu održavanja korisničkih licenci. Za 10-ak mjeseci ukinut će se mogućnost nadogradnje na kakvu smo do sada navikli, a jedini način nadogradnje na nove verzije biti će moguć kroz program održavanja (Autodesk Subscription)

Ovo su vrlo važne informacije za sve postojeće korisnike Autodeskovih programa prvenstveno zbog količine novaca koje ćete potencijalno potrošiti ili uštedjeti pa ne bi bilo dobro da ih ignorirate ili na njih zaboravite.

Ukidanje nadogradnji od 1.2.2015.

Autodesk najavljuje da će od 1.2.2015. potpuno ukinuti mogućnost nadogradnje softvera na način kako ste to do sada radili. Jedini način na koji ćete moći koristiti nove verzije programa je ili kupovina nove licence po punoj cijeni ili održavanje licence kroz program održavanja/pretplate (Autodesk Subscription) –  Autodesk Upgrade Policy .

Pretpostavljamo da Vas ova najava promjene načina licenciranja nije pretjerano razveselila ali se mora priznati da je Autodesk ove promjene najavio dosta vremena unaprijed, a uz to je i odobrio određene pogodnosti za postojeće korisnike kako bi im taj prelazak bio lakši.

Kako reagirati na ove najave i kako trošak održavanja licenci smanjiti na najmanju moguću mjeru?

Cijena pretplate iznosi 15% od cijene pripadajućeg programa pa se ovaj način nameće kao najprihvatljivije rješenje. Međutim, da bi uopće imali priliku kupiti pretplatu i na taj način smanjiti buduće troškove, morate imati najnoviju verziju softvera. Drugim riječima, ako koristite neki od Autodeskovih paketa starije verzije  (2009 – 2013) prvo morate dograditi svoju licencu na aktualnu verziju i onda uz nju kupiti i aktivirati pretplatu. Sadašnje cijene nadogradnji nisu tako male (oko 70% cijene nove licence) pa taj korak zahtijeva dosta troška.

Ipak, postoji način da do nove verzije softvera dođete povoljnije. Za razliku od kratkotrajnih promocijskih perioda na kakve smo do sada navikli, Autodesk je ovoga puta odobrio povoljnije uvjete dogradnji za cijeli naredni period s tim da nagrađuje one koji se prije odluče na taj korak.

3 PROMO perioda

Odlučite li se odmah, a najkasnije do 25.4.2014. nadograditi svoju licencu s pripadajućom pretplatom ostvarit ćete 30% na cijenu nadogradnje. Sljedeća tri mjeseca popust će iznositi 20%, nakon toga 10%, a zadnji kvartal na dogradnju neće biti popusta.

Za bio kakvu dodatnu informaciju ili pojašnjenje slobodno nas kontaktirajte e-mailom na prodaja@prior.hr ili telefonom na broj (01) 3011602.