64-bitni operativni sustavi postali su standarni na svakom imalo novijem računalu i preporučeni su radi bolje podrške suvremenog hardvera i softvera pa neki od paketa više nisu dostupni u 32-bitnoj inačici, a u nekim Autodeskovim paketima 32-bitne inačice softvera se više ne isporučuju. Što učiniti ako vam zatreba 32-bitna inačica a niste ju dobili na instalacijskom mediju?

Prilikom instalacije gotovo svakog pojedinačnog softverskog paketa (kao na primjer, AutoCAD, AutoCAD LT, Revit, Inventor…) instalacijski program će automatski provjeriti radi li se o 32- ili 64-bitnom operativnom sustavu i odabrati instalaciju odgovarajuće inačice sa medija na kojem je isporučen. Ukoliko ste softver preuzeli sa Autodeskovih stranica ili iz pretplatničkog centra, imali ste mogućnost odabrati željenu inačicu sami da biste preuzeli samo one datoteke koje vam trebaju i brže instalirali softver.

Pri instalaciji Autodeskovih svita (na primjer, Infrastructure Design Suite, Product Design Suite ili Building Design Suite), ovisno o inačici svite (standard, premium ili ultimate), neće uvijek biti raspoloživa 32-bitna inačica svih paketa u sviti pa u tom slučaju nije moguće instalirati paket na računalu sa 32-bitnim operativnim sustavom. U takvom slučaju, željene instalacijske datoteke možete preuzeti sa Autodeskovih web stranica:

Prvo posjetite autodeskovu naslovnicu: http://www.autodesk.com, otvorite Support izbornik i odaberite Customer Service:

Na stranici Customer Service, kliknite na tipku ASK:

U novootvorenom prozoru odaberite Downloading and Installation:

Zatim odaberite Software download links:

U sljedećem koraku odaberite I need to redownload my product:

Nakon ovoga možete odabrati paket:

Ukoliko se radi o svitama, potrebno je odabrati odgovarajuću:

Nakon ovoga, odaberite odgovarajuću inačicu (na primjer, standard):

Po odabiru inačice na raspolaganju su veze za preuzimanje 32- i 64-bitnih instalacijskih datoteka:

Na žalost, neki paketi više nisu dostupni u 32-bitnoj inačici pa će pri odabiru premium ili ultimate svite na raspolaganju biti samo 64-bitna inačica instalacije:

Raspoloživost 32-bitnih inačica i podršku starijim operativnim sustavima možete provjeriti na stranicama pojedinih paketa (http://www.autodesk.com/products).