Mnogi misle da se razlika između ovih dviju verzija svodi na manjak mogućnosti 3D modeliranja i vizualizacije u LT verziji i nemogućnost izvršavanja dodatnih naredbi (AutoLISP, VBA ili drugih dodataka). No zapravo, razlika je dosta veća.

Prva i vrlo značajna razlika je nedostatak hardverskog 3D ubrzanja u LT verziji, što značajno smanjuje performanse u radu sa imalo većim crtežima, crtežima koji sadrže rasterske podloge (skenirane, ortofoto i druge), vanjske reference ili složenije 3D modele. Puna verzija AutoCAD-a omogućuje hardversko ubrzanje putem Direct3D ili OpenGL sučelja i moguće ga je uključiti naredbom 3DCONFIG.

Hardverskim ubrzanjem u potpunosti ćete iskoristiti mogućnosti grafičke kartice i ubrzati rad.

Druga značajna razlika je nepostojanje nekih vrlo moćnih alata i naredbi u verziji LT. Naredbe DATAEXTRACTION, MLINE i gotovo 240 drugih naredbi jednostavno ne postoje u AutoCAD LT-u. Korisnici navikli na ove naredbe osjećat će se itekako zakinuto u verziji LT. Objasnimo ukratko mogućnosti navedenih naredbi:
DATAEXTRACTION – jednostavna izrada samoažurirajućih tabela (troškovnika, popisa inventara, sume duljine objekata na pojedinim layerima i slično)
MLINE – crtanje više paralelnih linija odjednom sa unaprijed zadanim razmacima među linijama

Automatskim izdvajanjem podataka iz jednog ili više crteža jednostavno je načiniti točne i ažurne troškovnike ili popise materijala.

Treća razlika je u Action recorderu – mogućnosti snimanja makro naredbi, odnosno automatizacije bez potrebe za poznavanjem ikakvog programiranja, koja postoji samo u punoj verziji AutoCAD-a.

Načinite makro naredbe bez znanja programiranja.

Četvrta razlika je nepostojanje Sheet Set Managera (organizacije projekata), koji omogućuje automatsku promjenu informacija u svim crtežima projekta promjenom na samo jednom mjestu. Zamislite uštedu vremena i mogućnost izbjegavanja previda u projektima od stotinu ili više crteža. Osim toga, na ovaj način samo jednim klikom možete isplotati čitav projekt ili odabrane dijelove projekta.

Sheet set manager omogućuje jednostavnu organizaciju, ažuriranje i plotanje velikog broja crteža u projektu