U aktualnoj verziji 2013 Product Design Suite programskih paketa namijenjenih prvenstveno projektiranju u strojarstvu, Autodesk Inventor je sastavni dio i početnog, Standard, paketa.

U novim verzijama 2013 Product Design Suite programskih paketa, došlo je do promjena sadržaja. Autodesk Inventor, kao temelj Autodeskovog rješenja za izradu digitalnih prototipova, od sada se u nekoj od svojih inačica nalazi u sva tri paketa.

Tako u Standard paketu dolazi i standardna verzija Autodesk Inventora, sa svim potrebnim za izradu i parametarsko modeliranje pojedinačnih dijelova nekog proizvoda, sklapanje tih dijelova u sklop (Assembly) kao i izradu proizvodne i montažne tehničke dokumentacije.

U Premium paketu od sada se nalazi povratnik u portfolio Autodeskovih aplikacija Autodesk Inventor Routed Systems. Ova verzija Inventora dodatno omogućava izradu raznih sustava cjevovoda i električnih ožičenja.

Najjača verzija Inventora, Autodesk Inventor Professional, se kao i ranije nalazi u Ultimate verziji Product Design Suite paketa. Inventor Professional između ostalog donosi mogućnost provjere čvrstoće konstrukcije metodom konačnih elemenata (FEA), izvođenja dinamičke simulacije gibanja dijelova konstrukcije, te slaganja kalupa za proizvodnju plastičnih dijelova.

Tu dobrim vijestima nije kraj jer se od verzije 2013 u svim Product Design Paketima pored AutoCAD Mechanicala nalazi i standardni AutoCAD, a u Premium i Ultimate pakete uključeni su i AutoCAD Electrical, te Autodesk Navisworks Simulate.

Kompletan sadržaj Autodesk Product Design Suite 2013 pakta možete vidjeti u donjoj tablici.

Pregled sadržaja pojedinih PDS 2013 paketa