U srijedu, 19.10.2022., u prekrasnom ambijentu CLUBHOUSE GOLF Zagreb ugostili smo sudionike koji se bave strojnom obradom metala (voditelji proizvodnje, tehnolozi, CAM programeri i CNC operateri) kako bi razmijenili iskustva, potakli njihovu međusobnu suradnju i prikazali mogućnosti CAM programiranja unutar Fusion 360 programa. Ovaj Fusion 360 CAM Brunch smo zamislili kao jedan oblik neformalnog druženja na kojem svatko ima priliku izraziti svoje mišljenje, postavljati pitanja i na ista dobiti odgovore.

Sudionicima smo na realnim primjerima prikazali sve važnije mogućnosti CAM pripreme, od pripreme programa za rezanje pločastih materijala na plasma/laser/waterjet rezalicama, preko tokarenja i mill-turn operacija, pa sve do 5-osnog indexiranog i simultanog glodanja na modernim obradnim centrima. Veseli nas aktivnost i interakcija sudionika, te veliki broj pitanja na koja smo vrlo direktno odgovarali i primjerom pokazalii unutar F360 CAM sučelja. S druge strane, ne čudi nas takav angažman jer nas iskustvo uči da CNC operateri i CAM programeri vrlo rado pričaju o svom poslu, vole se pohvaliti napravljenim, ali i pitati sve ono što im kasnije može pomoći da posao obave bolje. S takvom publikom je užitak raditi.

Ovoga puta smo na skup pozvali i naše prijatelje iz Iscar alata d.o.o. iz Samobora da nam pomognu i iz prve ruke pojasne kako ispravno odabrati alate i režime obrade za različite rezne strategije pa se posebno zahvaljujemo Marinu i Igoru na sudjelovanju i informacijama koje će broj uništenih alata smanjiti na najmanju mogući mjeru.

Uvjereni smo da će informacije koje smo podijelili pomoći svim prisutnima da i dalje razvijaju poslovanje temeljeno na modernim načinima strojne obrade, a s obzirom na povećani interes za sudjelovanjem na ovakvoj vrsti druženja vjerujem da ćemo ovako nešto ubrzo ponoviti za novu grupu sudionika.