19.06.2018. aplikacija A360 prestati će sinkronizirati vaše podatke sa uslugom A360 Drive on-line. Što to znači za korisnike, ima li veze sa AutoCAD-om ili drugim aplikacijama i što treba poduzeti?

Što se mijenja?

19.06.2018. aplikacija A360 prestati će sinkronizirati vaše podatke sa uslugom A360 Drive on-line. Ukoliko nemate instaliranu aplikaciju A360 Desktop i ne koristite ju za sinkronizaciju datoteka ili postavki u AutoCAD-u, prekid rada neće nikako utjecati na vaš rad niti podatke. Želite li provjeriti imate li instaliranu aplikaciju potražite njenu ikonu u području pladnja (tray) u operativnim sustavima Windows ili Mac.

Što to znači za korisnike?

Ukoliko je aplikacija instalirana i pokrenuta, vjerojatno ste već dobili obavijest o prestanku rada aplikacije, odnosno usluge sinkronizacije. Po prestanku rada aplikacije, odnosno usluge sinkroinzacije, vaši podaci će i dalje biti dostupni na A360 Drive usluzi https://a360.autodesk.com/drive/, ali više se neće sinkronizirati sa podacima na vašem računalu.

Često postavljana pitanja:

Ja ne koristim A360 Desktop niti sinkroniziram podatke sa A360 Drive uslugom. Kako mogu spriječiti pokretanje A360 Desktop aplikacije u Windows i onemogućiti obavijest o isteku rada?

  • Preporučena metoda zaustavljanja aplikacije A360 Desktop je njeno uklanjanje iz Start up grupe programa.
    • Windows korisnici: U sistemskom pladnju, kliknite desnom tipkom na ikonu A360 Desktop i odaberite “Preferences…”. Pod “Application” uklonite kvačicu na opciji “Start A360 Desktop when I log on to Windows”. Time ćete onemogućiti automatsko pokretanje A360 Desktop aplikacije pri pokretanju računala. Nakon ovoga je potrebno ponovno pokrenuti računalo kako biste isključili sve pripadajuće komponente aplikacije A360 Desktop.
    • Mac korisnici: U System Preferences, Users and Groups, odaberite vaše ime, stavite kvačicu pod “A360 Desktop” te kliknite na znak “-“ ispod. Ponovno pokrenite vaš Mac da bi nove postavke postale aktivne.

Kada prestaje raditi usluga A360 Desktop?

*19. lipnja 2018.

Kako će ovaj istjek utjecati na instalirani Autodesk softver ako ne ažuriram softver?

  • Vaša Autodesk A360 Drive mapa neće se više sinkronizirati sa uslugom A360 Drive online, ali podaci na obje lokacije i dalje će biti dostupni.
  • Postavke AutoCAD-a više se neće sinkronizirati, ukoliko je ta opcija bila uključena.
  • The Autodesk AutoCAD “Share Document” feature will no longer be available from within the product.

Trebam li preuzeti podatke koje držim na A360 Drive online usluzi?

  • Ova promjena ne utječe na podatke koje imate online. Podaci u lokalnoj mapi također se neće mijenjati niti premještati.

Imam dodatna pitanja – gdje mogu dobiti više informacija?

  • U slučaju dodatnih pitanja slobodno nazovite svog Autodesk partnera.