VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU

Iskoristite 60%-90% potpore. Prijave traju od 1.3.2024. do 8.4.2024.

Prepoznajte priliku i iskoristite vaučer za digitalizaciju

Rok za prijavu je od 1.3.2024. do 8.4.2024.

Mikro, mala ili srednja poduzeća imaju mogućnost iskoristiti nekoliko različitih vrsta vaučera koje osigurava Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te implementacijom naprednih digitalnih rješenja ili poboljšanjem svojih digitalnih vještina unaprijediti i modernizirati svoje poslovanje.

PRIOR inženjering je verificirani ponuditelj pa kod nas možete iskoristiti Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina i Vaučer za složena digitalna rješenja, a intenzitet potpore je od 60% do 90% prihvatljivih troškova.

Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina

Potpora do 90% prihvatljivih troškova

Ovaj vaučer omogućava vam pohađanje standardnih i prilagođenih tečajeva iz područja planiranja, projektiranja, pripreme i prećenja proizvodnje, te izgradnje i upravljanja građevinama i infrastrukturom.

Prijavitelj u jednu prijavu može uključiti jednu ili više edukacija, a uvjeti za dobivanje vaučera u ovoj grupi su sljedeći:

 • da je najmanje 20% svih zaposlenika uključeno u edukacije u sklopu vaučera
 • da se edukacije održavaju uživo (uključujući on-line) i u realnom vremenu
 • da je po završetku edukacije proveden test stečenog znanja/ispit o čemu je izdana potvrda za svakog polaznika
 • da ukupno prihvatljivi troškovi edukacije za jednog zaposlenika iznose najviše 1.000,00 EUR
 • maksimalni iznos potpore je 9.900,00 EUR

Popis edukacija i termine možete vidjeti na ovoj stranici.

Vaučer za složena digitalna rješenja

Potpora do 60% prihvatljivih troškova

Aktivnosti koje se mogu financirati ovim vaučerom uključuju uslugu uvođenja složenih digitalnih rješenja kojima će se poduzeću omogućiti razvoj digitalnih poslovnih modela, jačanje kapaciteta za provedbu digitalizacije i digitalne transformacije.

Složeno digitalno rješenje može uključivati nabavu softverskih licenci, implementaciju, konfiguriranje sustava i procesa, prilagodbu postprocesora CNC strojevima, testiranje i edukaciju djelatnika za korištenje takvog sustava i slične vrste usluga.

U ovoj grupi PRIOR vam nudi implementaciju naprednih digitalnih rješenje za projektiranje i proizvodnju:

 • CAD/CAM rješenja za programiranje CNC strojeva i simulaciju obrade
 • Sustavi za upravljanje tehničkom dokumentacijom
 • Sustavi za upravljanje proizvodnjom
 • Sustavi za upravljanje projektiranjem i građenjem

Uvjeti za prijavitelje su sljedeći:

 • poduzeće mora imati najmanje 3 zaposlenika na puno radno vrijeme (temeljem sati rada)
 • maksimalni iznos potpore je 19.900,00 EUR

Marko Cerovečki, Rukovoditelj tehničke službe
Stražaplastika d.o.o. – Hum na Sutli


“Tvrtka smo koja se bavi injekcijskim brizganjem polimera, razvijamo nove proizvode, razvijamo procese i imamo održavanje vlastitih i izradu novih kalupa in house. Fusion 360 software odabrali smo prije 3 godine na preporuku tvrtke koja nam je implementirala robotsku ćeliju za injekcijsko prešanje proizvoda. Softver je jednostavan i prilagođen za korištenje onima koji tek ulaze u svijet CAM programiranja, no s druge strane je i dovoljno kompleksan da se njime mogu rješiti svi izazovi prilikom izrade kalupa za injekcijsko prešanje. Podršku od strane PRIOR Inženjeringa imali smo u bilo koje doba dana i za bilo kakav problem na koji smo naišli. Svoje znanje, stručnost i fleksibilnost su dokazali kada smo zajedno izradili postprocesor za specifičan višeosni CNC obradni centar. Također, njihov prodajni sektor usko surađuje s nama dajući nam pravovremene informacije o pogodnostima vezanim za produljenje licenci i ekstenzija, nadolazećim webinarima i o novostima koje se tiče Fusion 360, Inventora i ostalih softvera.”

Danko Junaković, Viši savjetnik
Razvojno inovacijski centar AluTech – Šibenik


“Nakon kupovine 3 nova CNC stroja, CNC tokarilica s pogonjenim alatima, CNC 3-osna glodalica i 5-osni obradni centar odlučili smo Fusion 360 koristiti za naše potrebe CAD/CAM programiranja. Kako smo u CAM programiranju bili relativno neiskusni, odlučili smo u PRIOR inženjeringu proći kompletnu obuku, prvo osnove Fusion 360, zatim Fusion 360 glodanje te naposljetku Fusion 360 tokarenje. O svim održanim tečajevima mogu izraziti samo riječi pohvale, od predavača do same koncepcije tečaja. Drugu veliku podršku koju smo dobili od tvtke PRIOR inženjering je izrada postprocesora za sva tri naša stroja, bez kojih bi sama upotreba strojeva bila ograničena. Također pri svakom novom zadatku Priorovi djelatnici su spremni na suradnju i pomoć. Stoga bi zaključio da u tvrtki PRIOR inženjering i njihovim zaposlenicima nismo dobili prodavatelja usluga već istinskog partnera koji je spreman na suradnju i pomoć u svakom trenutku na obostrano zadovoljstvo.”

Mira Damjanović, Direktorica
Glorija M – Sisak


“Prve dvije godine rada na CNC glodalici (3-osi) radili smo pripremu obrade direktno na stroju. Bile su to jednostavnije pozicije. Zatim, prelazimo na kompliciranije izrade te se odlučujemo za Fusion 360, za koji smo dobili preporuku. Naši programeri su polazili trening u Prior Inženjeringu i usvojili osnove. Skoro svaki dan smo nailazili na na manje ili veće probleme, ali smo ih uz veliku podršku g. Bojana Stürmera iz PRIOR inženjeringa uspješno rješavali. Bilo je tu raznih problema i pitanja, ali na sve smo dobili odgovor i jako puno naučili. Danas ih zovemo po potrebi koja je sve rjeđa, ali se često pohvalimo s našim samostalnim uspješnim izradcima i rješenjima. Također, osim izvrsne podrške, želimo naglasiti da smo bili početnici i Fusion 360 je zaista bio pravi izbor. Jednostavan je za usvajanje, a ima rješenje za sve i daje puno.”

Tonći Vrdoljak
Metal Product d.o.o. – Breznički Hum


“Fusion 360 CAM koristimo u CNC odjelu od sredine 2021. godine. Nekoliko mjeseci kasnije, nakon što se ovo rješenje pokazalo uspješnim za programiranje klasičnih CNC strojeva (glodalice i tokarilice), odlučili smo isto rješenje proširiti i na funkcije rezanja na našim plazma rezačicama pri čemu nam je PRIOR inženjering pomogao i izradio prilagođene postprocesore za naše strojeve, te nam kontinuirano pruža tehničku podršku i savjetuje kako softver iskoristiti na najbolji način. S obzirom na sve veće zahtjeve naših klijenata koji se odnose na veće količine, brzinu izrade i kvalitetu finalnih proizvoda ovaj korak je bio neizbježan i pomaže nam je da zadovoljimo takve zahtjeve.”

Zvonimir Lukadinović, Head of Quality Control
Borplastika – Kneževi vinogradi


“Bavimo se obradom termo-plastike te koristimo horizontajne glodalice sa 4 osi + roto os. Za programiranje strojeva koristimo nastavak za Inventor HSM, te nam je za potrebe programiranja pomogao PRIOR inženjering izradivši nam postprocesore i uslučaju poteškoća uvijek smo isti dan otklonili problem. Također sam tamo pohađao tečaj za CAM obradu (Fusion 360) na kojem sam naučio osnove, te danas mogu reći da samostalno možemo zadovoljiti sve potrebe naših kupaca čak i one najzahtijevnije.”

Javite nam se

Želim iskoristiti vaučer za digitalizaciju!

8 + 9 =