Probna vožnja

Ne znate što je to Revit, a htjeli biste znati? Znate što je Revit ali nikada ga niste probali? Tražite posao i želite se istaknuti? Što je Revit BIM-u i BIM Revitu?

Pod vodstvom arhitekta i Autodesk instruktora BESPLATNO isprobajte Revit i uvjerite se u njegove prednosti.

Dođite na Revit test drive!

BIM – Building Information Modeling

je jedna od najvećih inovacija u graditeljstvu 21. stoljeću, a Revit je glavni alat za rad u BIM-u. Iako postoji više BIM softverskih rješenja Revit je najzastupljeniji širom svijeta.

Postoje brojni razlozi zašto je tome tako.

Informacija

Projekt  u Revitu zasniva se a radu na jednom parametričkom 3D modelu koji je vjerna kopija objekta koji treba biti izveden. Od koncepta i analiza masa do izvedbenog projekta svi podaci o budućem objektu unose se u jedinstveni informacijski model. To nisu samo grafičke informacije koje dočaravaju izgled elemenata već i sve druge informacije o elementima koje su nam dostupne. Kako se projekt razvija tako se i baza popunjava sa informacijama. To omogućava ne samo da do svih relevantnih informacija o modelu možemo doći brzo i jednostavno već da se te informacije koriste za razne simulacije i analize i time donošenje kvalitetnijih odluka o projektu.

Rad u 3D

Prednost rada na 3D modelu jest da u svakom trenu možemo provjeriti stanje projekta u sve tri dimenzije, što je sve potrebne poglede moguće dobiti presjecanjem modela a ne ponovnim crtanjem, komunikacija sa suradnicima i investitorima je puno zornija.

Jedan projekt – jedan model

I rad na jednom modelu ima svojih prednosti. Kako se svi elementi nalaze u istom modelu a tlocrti, presjeci, pogledi i tabele su samo pogledi na taj model svaka promjena na bilo kojem dijelu modela ili bilo kojem pogledu automatski se reflektira na sve druge poglede. Kako je Revit model parametriziran – a to znači da su elementi u modelu parametarski povezani – izmjene su još jednostavnije.  Mijenjanjem jednog elementa mijenjaju se automatski i svi drugi povezani elementi. Tako je vrijeme za unošenje promjena smanjeno na najmanju moguću mjeru a mi smo sigurni da će dokumentacija biti usklađena u svim prikazima. Još jedna od prednosti je i usklađenost grafičkih standarda kroz cijelu dokumentaciju.

Objektno orijentiran model

Rad u Revitu je objektno orijentiran tj. za modeliranje ne koristimo linije već 3D objekte koji vjerno prikazuju fizičke ali i ostale karakteristike građevinskih elemenata. Na taj način, uz pripremljenu bazu elemenata, modeliranje se značajno ubrzava.

Kako se radi o modelu koji sadrži sve informacije o budućem objektu kvantifikacijski podaci kao što su: popisi prostorija, liste vrata, količine pojedinih elemenata, količine materijala, procjene troškova i sl. automatski se generiraju i dostupni su nam ažurni podaci tokom cijelog tijeka projekta.

Kolaboracija

Revit model je alat koji objedinjuje sve projektante u procesu projektiranja objekta: arhitekte, konstruktere, strojare, električare,… Jedinstveni (ili više povezanih) Revit modela omogućuju da svi sudionici u svakom trenu imaju ažurne podatke o modelu pa tako sprečavamo zastoje i greške  zbog rada na neaktualnim podlogama. Također alati unutar Revita omogućavanju nam automatsku provjeru modela tj. preklapanja elemenata različitih struka unutar modela što uveliko povećava kvalitetu dokumentacije.

Renderiranje

Revitov modul za renderiranje kao i opcija renderiranja u oblacima omogućava nam da u svakom trenu – vrlo brzo dobijemo foto realistični prikaz cjelokupnog objekta ili bilo kojeg njegovog dijela.

Kompatibilnost sa DWG formatom

Prelazak na rad u Revitu sa CAD platforme i suradnja sa suradnicima koji još nisu prešli na Revit je olakšana činjenicom da je Revit dobro povezan sa DWG formatom koji koristi AutoCAD i srodni alati.

Revit kao de facto standard

Revit kao alat je ključan korak za prelazak u BIM, proces koji osim projektanata zagovaraju i izvođači i investitori i proces koji će postati, a u nekim sredinama je već postao standard za graditeljsku industriju.

Termini radionica

Ne dopustite drugima da vas preteknu, ugrabite svoj termin za probnu vožnju.

Revit Test Drive

Nema otvorenih termina

AutoCAD Expert Drive

Nema otvorenih termina