AutoCAD sa specijaliziranim alatima

Jedan paket za sve inženjerske djelatnosti

AutoCAD including specializet toolsets je paket programa koji uz osnovni AutoCAD uključuje specijalizirane alate za svaku inženjersku disciplinu, te bazu s više od 750.000 raznih inteligentnih objekata za arhitekturu, strojarstvo, elektrotehniku, procesnu industriju, …

AutoCAD – vodeće CAD rješenje opće namjene

AutoCAD je bez sumnje vodeće svjetsko CAD rješenje za sve vrste 2D i 3D projektiranja, kao i za izradu tehničke i radioničke dokumentacije. U osnovnoj inačici radi se o alatu opće namjene, pa je radi sveobuhvatnosti i velikog broja mogućnosti jednako primjenjiv u svim tehničkim strukama. Omogućava stvaranje izvrsnih 2D i 3D projekata korištenjem uvijek ažurnih inovativnih alata kojima je moguće stvoriti gotovo svaki zamislivi oblik, stvarajući tako prilagođena i osobna rješenja. Dijeljenje kvalitetne tehničke dokumentacije još je jednostavnije zahvaljujući novim mogućnostima AutoCAD-a. Suradnja na projektu moguća je putem povezanog desktopa, podatkovnog oblaka i mobilnih rješenja, a sve to uz pouzdanu TrustedDWG™ tehnologiju te izvorni, najtočniji i najsigurniji način pohrane i razmjene podataka.

AutoCAD sa specijaliziranim alatima

Od verzije 2019, AutoCAD se isporučuje s proširenim mogućnostima, odnosno, uz osnovni AutoCAD korisnik na raspolaganju ima sve ostale AutoCAD-e prilagođene određenom području primjene: AutoCAD Architecture, AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Plant 3D, AutoCAD Map 3D, AutoCAD MEP, AutoCAD Raster Design, te mobilna i web aplikacija za AutoCAD.

AutoCAD

Vodeće svjetsko CAD rješenje za sve vrste 2D i 3D projektiranja, kao i za izradu tehničke i radioničke dokumentacije. U osnovnoj inačici radi se o alatu opće namjene, pa je radi sveobuhvatnosti i velikog broja mogućnosti jednako primjenjiv u svim tehničkim strukama. Omogućava stvaranje izvrsnih 2D i 3D projekata korištenjem uvijek ažurnih inovativnih alata kojima je moguće stvoriti gotovo svaki zamislivi oblik, stvarajući tako prilagođena i osobna rješenja. Dijeljenje kvalitetne tehničke dokumentacije još je jednostavnije zahvaljujući novim mogućnostima AutoCAD-a. Suradnja na projektu moguća je putem povezanog desktopa, podatkovnog oblaka i mobilnih rješenja, a sve to uz pouzdanu TrustedDWG™ tehnologiju te izvorni, najtočniji i najsigurniji način pohrane i razmjene podataka.

  • 2D crtanje i 3D modeliranje
  • Modeliranje površina, mreža i solida
  • 3D dizajn slobodnih formi
  • Podrška za Point Cloud
  • Alati za vizualizaciju

Architecture Toolset

Skup alata namijenjen graditeljstvu obuhvaća alate za 3D modeliranje i crtanje arhitektonske i građevne dokumentacije te sadrži više od 8000 inteligentnih arhitektonskih elemenata i stilova koji omogućuju znatno bržu izradu arhitektonskih projekata i prateće dokumentacije. Izrada tlocrta, presjeka i pogleda automatizirana je i znatno olakšana korištenjem specijaliziranih alata iz arhitektonskog paketa.

Electrical Toolset

Ovaj skup specijaliziranih alata omogućuje jednostavnu i brzu izradu te uređivanje električnih kontrolnih sustava. Osim specijaliziranih alata za jednostavno crtanje vodova, organizaciju projekata i povezivanje shema na raspolaganju je i biblioteka s više od 65000 inteligentnih simbola za elemente elektroupravljačkih sustava, zahvaljujući čemu ćete lako i brzo projektirati raspored upravljačkih ploča te crtati shematske dijagrame i drugu dokumentaciju. Dodatno, moguće je vrlo jednostavno načiniti bilo koji tip izvješća vezanog uz projektirane sheme i sustave. Moguće je ostvariti i elektromehaničku vezu između AutoCAD Electrical i Autodesk Inventor softvera te povezati sheme i dijagrame sa modelima upravljačke opreme i ožičenja sustava.

Mechanical Toolset

Skup alata namijenjen strojarskom projektiranju štedi mnoštvo vremena u odnosu na standardni AutoCAD zahvaljujući ne samo specijaliziranim alatima, već i biblioteci s više od 700000 standardnih strojnih elemenata i značajki. Zahvaljujući posebnom skupu alata za opremanje crteža možete brzo i lako umetnuti sve standardne simbole, kao što su oznake kvalitete površine ili geometrijske tolerancije, dosjede i druge vrste kota korištenih u strojarstvu. Osim alata za crtanje simetrala, automatskog smještaja elemenata na odgovarajuće layere, unaprijeđenih alata za crtanje zaobljenja i skošenja te automatizirane izrade skrivenih linija, dostupna je i automatizirana izrada sastavnica, tabela dosjeda, tabela provrta (koje je moguće izvoziti u .xls formatu), tabela revizija i popisa kvaliteta obrade površina, alati za proračun steznih spojeva, izračun momenata inercije, progiba i opterećenja, proračun remenica, lančanika, vratila, ležaja i opruga, te 2D FEA.

Map 3D Toolset

Geodetsko i urbanističko planiranje uključuje niz povezanih GIS i CAD informacija. Uz ovaj skup specijaliziranih alata možete planirati, projektirati i upravljati ovim podacima. Podaci mogu biti smješteni u datotekama, bazama podataka i web servisima, a objedinjeni u CAD crtežu. Mogućnost odabira koordinatnog sustava omogućuje laku prilagodbu domaćim standardima pa ćete lako upravljati podacima. Specijalizirani alati omogućuju i korištenje standardnih podatkovnih schema, automatiziranih radnih procesa te olakšavaju izradu izvještaja zahvaljujući gotovim predlošcima za različite grane infrastrukture (struja, voda, odvodnja i plin).

MEP Toolset

Bavite li se projektiranjem strojarskih, električnih ili vodovodnih sustava u graditeljstvu, ovaj paket specijaliziranih alata omogućuje vam jednostavno i brzo projektiranje te izradu 3D modela i 2D dokumentacije. Osim specijaliziranih alata za modeliranje i crtanje klimatizacijskih sustava, električnih vodova, kanala i razvoda te vodovodnih i odvodnih sustava cijevi na raspolaganju vam je više od 10500 inteligentnih strojarskih, cjevarskih i električarskih elemenata za brže i jednostavnije projektiranje.

Plant 3D Toolset

Projektiranje procesno-energetskih sustava uključuje i crtanje P&I dijagrama, modeliranje cjevovoda i izradu izometrijskih crteža cjevovoda. Specijalizirani alati Plant 3D paketa omogućuju jednostavno crtanje i unos promjena u inteligentne P&I dijagrame te izradu inteligentnih 3D modela vezanih na te P&I dijagrame. Svi elementi dijagrama i modela cjevovoda vezani su na zajedničku bazu podataka sa svim oznakama i parametrima cjevovoda, armatura i opreme, a sve te podatke moguće jee u bilo kojem trenutku dobiti u obliku potpuno konfigurabilnih popisa, listi i izvješća. Iz modela cjevovoda možete napraviti nacrte, tlocrte, poglede i presjeke te izometrijske crteže u svega nekoliko klikova, a zatreba li vam nosiva čelična konstrukcija i to možete planirati alatima ovog paketa.

Raster Design Toolset

Poseban skup specijaliziranih alata koji nije usko vezan ni uz koju struku obuhvaća alate za obradu i vektorizaciju rasterskih podloga (rasterskih slika, kao što su skenirani crteži ili ortofoto snimke). Alati za vektorizaciju omogućuju jednostavnu digitalizaciju postojeće papirnate dokumentacije zahvaljujući skupu alata za čišćenje i uređivanje rasterskih podloga što uključuje i geometrijske transformacije te prepoznavanje osnovnih elemenata crteža (linije, lukovi i kružnice). Uz pomoć uvih alata moguće je i prepoznavanje dimenzija i njihovo pretvaranje u AutoCAD dimenzije. Objektni prihvati (OBJECT SNAP) unutar ovog paketa omogućuju prihvat na rasterske objekte i time znatno olakšavaju digitalizaciju skeniranih podloga.

AutoCAD WEB App i AutoCAD Mobile App

Dodatna prednost ovog paketa je i mogućnost korištenja AutoCAD-a u internetskom pregledniku, što znači da svakom crtežu pohranjenom u cloud možete pristupiti bilo kad i bilo gdje uz uvjet da imate na raspolaganju računalo sa internetskim pristupom ili mobilni uređaj na kojem je instalirana mobilna AutoCAD aplikacija. U oba slučaja možete ne samo otvoriti i pregledati crtež, već i crtati, unijeti promjene ili komentare te lako komunicirati sa suradnicima na projektu.

Imate pitanje? Trebate pomoć? Javite nam se.

8 + 10 =