Autodeskovi alati za simulacije

Koristeći mogućnosti Autodeskovih alata za simulacije možete predvidjeti ponašanje svojih proizvoda u različitim situacijama, testirati inovativne koncepte i optimizirati dizajn u ranim fazama razvoja. Potvrdite kvalitetu odluka koje donosite tijekom dizajniranja i razvoja prije nego krenete u proizvodnju.

S ponosom možemo reći da je PRIOR inženjering prva tvrtka u Hrvatskoj i regiji koja je stekla specijalizaciju za portfelj Autodesk Simulation rješenja. Portfelj obuhvaća niz softverskih alata za simulacije koji pokrivaju pet osnovnih područja: mehanika, fluidi, brizganje plastike, kompozitni materijali i graditeljstvo. Autodesk je u zadnjih 10 godina znatno proširio svoj portfelj alata za simulacije. Dobrim je dijelom to bilo putem akvizicija tvrtki koje su razvijale specijalizirane simulacijske alate za različite primjene. Od zvučnijih imena izdvojili bi Algor (2008), Robobat (2008), Moldflow (2008), Blue Ridge Numerics (2011), Firehole Composites (2013) i NEi Nastran (2014) te dodali da Autodesk namjerava strateški ulagati u razvoj portfelja alata za simulacije.

Osim samih alata možemo ponuditi konzultantske usluge i edukaciju u radu s alatima. Preko 20 godina dovodimo nove tehnologije na hrvatsko tržište, a ova specijalizacija je dokaz da nastavljamo u tom smjeru. Simulacije sigurno nikada neće u potpunosti zamijeniti fizičke prototipove, ali izradom digitalnih prototipova možete smanjiti troškove izrade fizičkih prototipova, povećati razinu inovativnosti i ubrzati proces plasiranja konačnog proizvoda na tržište.

Iskoristite moć Autodesk oblaka za procesuiranje simulacija

U svim alatima simulacije se mogu procesuirati lokalno na računalima, a dio alata podržava opciju slanja simulacija na procesuiranje u Autodesk oblak. Lokalna računala mogu procesuirati jednu po jednu simulaciju dok oblak može procesuirati više njih paralelno. Dodatna je prednost da resursi lokalnog računala nisu zauzeti dok se simulacije procesuiraju u oblaku te se na njemu može normalno raditi. Alati koji podržavaju ovu opciju u cijenu imaju uključen određeni broj simulacija, a ako želite možete dokupiti i dodatne.

Kao što smo već spomenuli Autodesk alati za simulacije pokrivaju pet različitih područja i u nastavku ćemo ukratko približiti mogućnosti koje oni pružaju.

Mehanika

Razne vrste analiza metodom konačnih elemenata daju dizajnerima, inženjerima i analitičarima da priliku da brzo testiraju i unaprijede dizajn produkata koje razvijaju. Alati za simulacije u prošlosti su bili poznati po visokim cijenama i uglavnom su ih koristili specijalizirani analitičari. Autodesk želi cijenom i mogućnostima alate za simulacije približiti i dizajnerima i inženjerima. Dostupnošću ovih alata većem broju ljudi tvrtke mogu povećati kvalitetu inovacija i brzinu razvoja proizvoda.

Jedna od prednosti alata za mehaničke simulacije je to da se u njih mogu importirati 3D modeli koji su razvijeni u alatima Autodeskovih konkurenata od kojih bi izdvojili SolidWorks, Pro/Engineer, Creo, i Rhinoceros. Autodesk alat za mehaničke simulacije Nastran In-CAD može se, osim u Inventor, integrirati direktno i u SolidWorks što eliminira potrebu za prebacivanjem modela iz jednog alata u drugi i štedi vrijeme.

Simulation Mechanical najjači je alat ovog dijela portfelja i pruža širok raspon linearnih, nelinearnih, termalnih i elektrostatičkih analiza.

Usporedbu mogućnosti svih Autodesk alata za mehaničke simulacije možete vidjeti ovdje.

Fluidi

Koristeći alate za računalnu dinamiku fluida korisnici mogu simulirati strujanje raznih vrsta fluida te njihove interakcije s čvrstim tijelima. Aerodinamične analize, prijenos topline s jednog čvrstog tijela na drugo, protok tekućina i plinova kroz industrijske cjevovode ili analize protoka zraka u prostorijama samo su neke od širokog raspona mogućih primjena ovih softverskih alata. Dva alata u ovom dijelu portfelja su CFD (Computational Fluid Dynamics) i Flow Design.

CFD kao što mu i ime kaže pruža mogućnost proračunavanja dinamike fluida te dodatne termalne analize koje nisu dostupne u alatima za mehaničke simulacije. CFD dolazi u tri varijante CFD, CFD Advanced i CFD Motion, a usporedbu njihovih mogućnosti možete vidjeti ovdje.

Flow Design najbolje se može opisati kao virtualni zračni tunel u kojem možete simulirati protok zraka oko zgrada, vozila, potrošačkih proizvoda i drugih objekata.

 

Brizganje plastike

Primjena plastičnih materijala prisutna je različitim granama industrije. Koristeći Autodesk Moldflow možete poboljšati kvalitetu dizajna plastičnih dijelova, izradu kalupa za brizganje i proizvodnih procesa. Odgovorite na kritična pitanja još u fazi dizajna prije nego li se pretvore u skupe greške prilikom proizvodnje. Preko 9,500 različitih vrsta plastike pružit će Vam priliku da istražite brojne mogućnosti za optimiziranje dizajna.

Moldflow dolazi u 6 varijanti čije mogućnosti možete usporediti ovdje.

Kompozitni materijali

S preko 70 različitih vlakana, smola i laminata dizajnirajte proizvode koji će biti lakši, no i dalje biti dovoljno čvrsti. Provodeći analize metodom konačnih elemenata potvrdite da će Vaš proizvod izdržati uvjete u kojima će se naći prilikom korištenja.

Graditeljstvo

Jedini alat ovog dijela portfelja zove se Robot Structural Analysis Professional. Alat omogućava korisnicima da provedu strukturne simulacije i analize za bilo koju vrstu strukture kako bi zadovoljili zakonske standarde. Alat je ključan dio BIM procesa i pruža mogućnost raznih linearnih i nelinearnih analiza. Osim importiranja 3D modela iz Revita podržano je i importiranje 3D modela iz drugih softvera. Više o alatu možete vidjeti ovdje.

Zainteresirani ste? Želite više informacija?

Nazovite nas na 01 3011 602 ili nam pošaljite poruku.

Kontakt